Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO-PNL Alba: „Șantaj și amenințări din partea primarilor și a camarilei economice PD-L Alba pentru neprezentarea cetățenilor la vot”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Șantaj, amenințări, interese personale, teama de justiție, acțiuni ilegale și penale ale primarilor PD-L și ale agenților economici apropiați PD-L Alba, sesizări la Biroul Electoral Județean, plângeri la Poliție!

Acestea au fost cuvintele cheie folosite de președintele PNL Alba, într-o conferință de presă, în care a făcut cunoscute diferite nereguli în ceea ce privește campania electorală pentru referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, ce va avea loc în data de 29 iulie.

Alături de Florin Roman, vicepreședintele PNL Alba, Atanasiu a semnalat faptul că, după anunțul oficial al PD-L de a boicota votul la referendum, unii primari democrat – liberali din județul Alba, membri ai partidului, dar și patroni de societăți comerciale apropiate intereselor PDL din Alba, recurg la șantaj, amenințări sau chiar reținerea cărților de identitate ale unor cetățeni, pentru ca aceștia să nu își poată exprima votul democratic la referendum.

Organizația PNL Alba a făcut deja mai multe sesizări la BEJ și urmează să depună plângeri și la Poliție în legătură cu aceste nereguli. În urma unor sesizări, BEJ Alba a reacționat deja și de exemplu, au solicitat schimbarea din pozițiile de președinți de secții de votare a unor foști candidați PDL la alegerile locale, a mai declarat Atanasiu.

„Cea mai gravă constatare” este în opinia liderului liberal, faptul că “a intervenit camarila economică a PDL, și astfel patronii, administratorii mai multor firme din Alba își amenință salariații cu pierderea locului de muncă, sau pierderea altor foloase conexe, dacă aceștia vor participa la vot.”

La Sebeș, potrivit unei informări făcute de președintele organizației locale, Romi Dragosin, președintelui Atanasiu, s-au constat cazuri în care unii comercianți au reținut datornicilor, care achiziționau produse pe bază “de caiet”, buletinele gaj, chipurile, până la achitarea bunurilor cumpărate.

“Cerem Poliției, Parchetului să se sesizeze și să își facă controalele (…) Sunt disperați! Nu pentru a nu fi schimbat Băsescu, pe care sunt convins că nici ei nu îl mai respectă, ci pentru a proteja un sistem, de teama justiției, de frică să nu răspundă pentru abuzurile și ilegalitățile pe care le-au făcut” (…) “La fel s-a întâmplat și ieri în ședința de Consiliu Local, în care Hava și-a propus să aibă viceprimarul lui, un viceprimar care nu se uită deloc în contracte, în documente, precum Simone Albani, ci doar un viceprimar de fațadă.” a precizat Teodor Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea