Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: PERCHEZIȚII în municipiul Aiud și localitatea Glodeni din Mureș, la domiciliile unor hoți din locuințe. Două persoane, reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţia Municipiului Aiud a desfășurat o acţiune cu efective mărite, pentru menținerea climatului de siguranță civică, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei rutiere. Au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare, identificate 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, indisponibilizat un autoturism şi au fost aplicate amenzi în valoare de 4.200 lei.

Joi, 4 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, împreună cu polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud şi cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, al poliţiştilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş şi al jandarmilor, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud şi pe raza localităţii Glodeni, judeţul Mureş.

S-a acţionat, în principal, pentru identificarea persoanelor bănuite de furturi din locuinţe, context în care au avut loc 6 percheziţii, din care 3 în municipiul Aiud şi 3 în localitatea Glodeni, judeţul Mureş, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţă.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 37 de persoane, au fost verificate 46 de autovehicule precum şi 7 obiective asigurate cu pază.

Au fost constatate 3 infracţiuni şi au fost identificate 4 persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe. Faţă de două dintre aceste persoane a fost luată măsura reţinerii.

Doi bărbaţi şi o femeie din localitatea Glodeni, judeţul Mureş au fost identificaţi ca persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă, faptă reclamată la data de 13.04.2017, de către un cetăţean de 79 de ani, din localitatea Beţa, comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba.

În sarcina celor 3, cu vârste de 22, 27 şi 30 de ani, s-a reţinut faptul că, la data de 13.04.2017, folosindu-se de un autoturism, s-au deplasat în localitatea Beţa, judeţul Alba unde femeia şi unul dintre bărbaţi au intrat în curtea locuinţei victimei, pretextând faptul că-i datorează o sumă de bani soţiei acestuia.

În acest context, la un moment dat, profitând de neatenţia vârstnicului, femeie a pătruns într-o încăpere alăturată, iar dintr-un dulap a sustras suma de 8.800 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor 3 persoane bănuite de furt, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, sprijiniţi de luptători ai Serviciilor pentru acţiuni speciale din IPJ Alba şi IPJ Mureş precum şi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în localitatea Glodeni, judeţul Mureş, ocazie cu care au identificat autoturismul folosit la comiterea infracţiunii precum şi o parte din suma de bani sustrasă din locuinţa cetăţeanului din Beţa.

Faţă de femeie şi unul dintre bărbaţii cercetaţi pentru furt, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 05.05.2017, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată, autoturismul despre care există date că a fost folosit la comiterea faptei, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea