Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO Parcul Dendrologic din Alba Iulia, o oază de verdeață și liniște în zilele caniculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul Dendrologic ”Dr. Ion Vlad” de pe Valea Popii din Alba Iulia, minunea peisagistică a Transilvaniei, este o oază de verdeață și liniște, pentru persoanele care vor să se recreeze și relaxeze, în zilele caniculare de vară.

Parcul dendrologic Dr. Ioan Vlad din zona Valea Popii din Alba Iulia 33Aici, albaiulienii pot savura o carte bună la umbra unui copac, se pot încărca cu energie, în natură, departe de gălăgia orașului și de stresul cotidian. În Parcul Dendrologic se aude doar vibrația naturii și ciripitul păsărilor, fiind o oază de liniște și relaxare.

Video-ul postat duminică pe canalul Youtube.com, și care poate fi vizionat mai jos, descrie cel mai bine starea pe care o induce minunea peisagistică.

Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai. O excursie de o zi sau două la Alba Iulia nu poate exclude o vizită la Parcul Dendrologic, aflat la numai câțiva kilometri. Obiectivul dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, coşuri de gunoi, podețe și o parcare de 600 mp.

Citește și ”Micul Paradis” natural – Parcul Dendrologic din Alba Iulia, deschis vizitatorilor din a doua zi de Paște. Condiții de acces în zona de agrement și picnic de pe dealul Mamut

Accesul este foarte ușor: din drumul național care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Micești, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit și apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc. În față există o parcare gratuită încăpătoare. Drumul poate fi parcurs și pe jos în mai puțin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleași indicații.

Parcul, primul construit direct în pădure, pe un deal, a fost modernizat cu fonduri REGIO. (D.S.)

Video-ul a fost realizat de doi tineri din Alba Iulia, Ionuț Văidean și Radu Goadă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea