Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Palatul Principilor din Alba Iulia ar putea deveni un ”Spațiu expozițional avangardist” – Soluția tinerei arhitecte Ligia Vlasa, în atenția municipalității pentru viitoarele proiecte de revitalizare a clădirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul arhitectei Ligia Vlasa, câștigător la concursul de idei pentru revitalizarea și redarea către comunitate a Palatului Principilor, organizat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, a fost prezentat și dezbătut, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

În propunerea sa – ”Spațiu expozițional avangardist” – tânăra din Alba Iulia a pus accentul pe conținutul și tematica viitoarelor expoziții care ar trebui să fie ”purtătoare de semnificație, comunicatoare pentru privitor, spații de petrecere a timpului liber și să ofere alternative pentru mediile educaționale formale”.

YouTube video

Tehnologia digitală, spațiile ludice expoziționale, spațiile colective participative, spațiile verzi, conservate și folosite ca atare sunt doar câteva dintre ”firele conductoare” prin care autoarea propune revitalizarea Palatului Principilor. Aceste propuneri din proiectul câștigător vor fi luate în considerare în cadrul documentației de proiectare ”Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia“, realizată de SC K&K Studio de Proiectare SRL în cadrul unui contract încheiat cu Primăria municipiului Alba Iulia.

Contractul vizează ansamblul Palatul Principilor, mai puțin corpul E (cel din spatele statuii ecvestre lui Mihai Viteazul), acesta fiind inclus într-un proiect de restaurare depus de municipalitate, finanțat în cadrul POR 2014-2020, cu aproximativ 5 milioane de euro.

Despre concursul de idei și modul de alegere, prin jurizare a solușiei câștigătoare a vorbit coordonatorului de proiect din cadrul IPP, doamna Elena Tudose:

YouTube video

Despre motivele pentru care soluția prezentată de Ligia Vlas a fost desemnată câștigătoare, a vorbit doamna Doina Hendre Biro, de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, membră a juriului:

YouTube video

”Mă bucur că ați făcut acest concurs de soluții pentru revitalizare și mă bucur că v-ați implicat foarte mult cei care vedeți altfel, din afară, față de cum vedem noi. Pe noi ne sufocă foarte mult cât costă, cum arată și de ce arată. (…) Vă felicit că aveți și un câștigător. Noi să fim în stare să punem în practică ideile voastre pentru spațiile respective! Sper să reușim să găsim și restul de bani, și soluția legală de a găsi restul de bani pentru tot Palatul, pentru că el poate să fie sediul a tot ce înseamnă viața din oraș, tot ce înseamnă oameni care au nevoie de un spațiu care să producă ceva bun…”, a declarat primarul Mircea Hava.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea