Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: O parte dintre consilierii locali din Alba Iulia vor ca Zgonea să-și ceară public scuze. Primarul Mircea Hava l-ar angaja, în campania electorală, ”să mai facă două-trei de-astea”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul Gabriel Pleșa a cerut, marți, consilierilor locali din Alba Iulia, să semneze o scrisoare deschisă prin care i se solicită președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să-și ceară public scuze pentru declarațiile pe care le-a făcut despre Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la PSD Alba, acum două săptămâni.

Mircea Hava si Gabriel Plesa

”Declarațiile pe care le-a făcut ne-au umplut pe foarte mulți de indignare (…) Eu nu îmi aduc aminte, în 26 de ani, indiferent cine a fost la Alba Iulia, să fi avut asemenea cuvinte grele, să spună că nu existăm pe harta țării decât la 1 Decembrie (…) E un lucru inimaginabil! Al patrulea om ca funcție în stat, președintele Camerei Deputaților, să facă un asemenea gest, lipsit de orice fel de responsabilitate (…)”, a spus Pleșa.

”Orice putea să declare domnul Zgonea, nici măcar nu-i răspundeam – nu mă obosesc să vorbesc cu… cetățeanul Zgonea (nici măcar nu este cetățean), dar ceea ce a spus a fost, dacă doriți discuția politică, foarte bine pentru noi. Chiar l-aș angaja să mai facă vreo dou-trei de-astea și stăm acasă, nu mai facem nicio campanie. Dar dacă un înalt demnitar poate să spună așa despre oricare oraș… (…) Cred că trebuia să-l trageți de mânecă și să-i spuneți că e vorba de oraș”, le-a spus primarul Mircea Hava consilierilor locali PSD, sfătuindu-i, totodată, să se delimiteze public de ”chestiunea asta”, ”măcar în ceasul al 12-lea”.

”Nu este nicio politică aici. Ce altă instituție din municipiul Alba Iulia ar trebui să facă acest demers? Sigur, este după două săptămâni, dar este prima ședință de consiliu local după acest incident și era normal să discutăm acest lucru. Noi suntem reprezentanții tuturor cetățenilor din municipiul Alba Iulia. Acest om a jignit toți cetățenii din municipiul Alba Iulia care stau toți în orașul acesta de mii de ani. Alba Iulia nu este nici de 300 nici de 400 de ani, sunt generații de-a rândul care stau aici. Este normal să facem acest demers și este normal să-i cerem o explicație, așa că dați drumul la adresa respectivă!”, a spus, la rândul său, viceprimarul Paul Voicu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea