Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Nicuşor Stanciu, debut victorios la Anderlecht | Fotbalistul din Alba, ovaţionat de fani în momentul înlocuirii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

nicolae-stanciu-anderlecht-2Nicuşor Stanciu a debutat la Anderlecht, antrenorul Rene Weiler titularizându-l în tricoul violet în partida cu Charleroi, câştigată cu 3-2. Stanciu a expediat 4 şuturi pe lângă poarta lui Charleroi şi a fost înlocuit în minutul 85. Schimbat cu cinci minute înainte de final, internaţionalul român a fost ovaţionat de publicul de pe Constant Vanden Stock.

Anderlecht a câştigat cu 3-2 meciul de pe teren propriu cu Charleroi, dar mijlocaşul de 23 de ani susţine că fanii belgieni nu au văzut încă tot ce poate.

Deşi celălalt român de la Anderlecht, Alex Chipciu, a oferit două pase de gol, toţi ochii au fost aţintiţi asupra lui Stanciu, cel mai scump transfer din istoria fotbalului belgian.

Fostul stelist a ratat câteva ocazii bune şi a scos cartonaşul roşu primit de Tainmont.

Sunt fericit că am câştigat. Am jucat împotriva unui adversar dificil, dar după pauză am fost echipa mai bună. Am avut o mentalitate mai bună şi am jucat mult mai agresiv„, a declarat Stanciu, care nu este îngrijorat că nu a reuşit să marcheze la debut: „Nu este important cine înscrie, cât timp câştigăm. Mă bucur că am putut să-mi ajut colegii, ceea ce contează sunt cele trei puncte”.

„Sunt multumit de primul meci meci aici, sper ca si fanii simt la fel. Alex Chipciu este foarte important pentru mine, atat pe teren, cat si in afara lui. Mi-a zis de la inceput ca Anderlecht este alegerea corecta pentru mine si am incredere in judecata lui, suntem prieteni.”

„Stiu ca e mult talent aici, e multa calitate, iar cand ai asa ceva nu poti decat sa ajungi mai bun. Sa ma credeti cand va spun ca mi-am dorit foarte mult sa ajung aici. Pot sa fiu mai bun de atat. Poate trebuia sa marchez, dar am nevoie de putin timp sa-mi cunosc colegii, sa ma adaptez. Nu l-ati vazut inca pe cel mai bun Stanciu. Acele 10 milioane date pentru mine nu pun presiune. Daca Anderlecht a decis sa plateasca aceasta suma, inseamna ca atata valorez.”

Acesta a fost laudat de presa belgiana dupa meci. 7 Sur 7 a scris: „Toti ochii au fost atintiti asupra lui Nicusor Stanciu, cel mai scump transfer din istoria fotbalului din Belgia. La primul meci in tricoul lui Anderlecht, romanul si-a demonstrat calitatile tehnice si viziunea de exceptie, cel putin in partea secunda. A deschis bine jocul, a drbilat superb si s-a miscat remarcabil. Ca parti negative, a ratat doua sanse bune de a marca. Fostul jucator al Stelei va fi in scurt timp una dintre senzatiile campionatului. Dupa 85 de minute jucate, pare ca a cucerit deja inimile fanilor lui Anderlecht”
Voetbal Nieuws a notat dupa meci ca „Nicusor Stanciu i-a cucerit pe suporteri inca de la prima aparitie. In special in partea secunda si-a demonstrat valoarea si si-a condus echipa spre victorie. Este considerat deja noul star al campionatului.”, pentru ca HLN sa noteze: „Stanciu a fost cel mai bun jucator al lui Anderlecht. A avut trei ocazii de a marca, dar mingea nu a vrut sa intre in poarta.

Sursa foto: walfoot.be, sursa text: digisport.ro şi sport.ro

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea