Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Mircea Hava: ”Vom păzi orașul de cei care aduc gunoiul din localitățile învecinate” – Polițiștii locali și jandarmii vor patrula în zonele de intrare în municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat, marți, că va fi demarată o campanie de supraveghere a zonelor de intrare în oraș, unde locuitorii din comunele învecinate s-au obișnuit să-și arunce gunoiul, după ce au rămas fără serviciu de salubrizare.

Vor fi patrule de polițiști locali și jandarmi, cu mașini inscripționate, dar și angajați ai Poliției Locale, îmbrăcați în civil, care vor aplica amenzile prevăzute de lege pentru cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. În acest sens se cere ajutor și cetățenilor, să sesizeze la dispeceratul instgituției dacă sunt martori ai unor astfel de situații.

”Noi am mai trecut prin fenomenul acesta și primăvara municipiul a cheltuit foarte mult ca să curețe ceea ce aruncau cei care veneau în oraș. Neavând unde să-l pună acasă (n.r. gunoiul), consideră că este mai bine să vină și să lase plăsuța. Începând de astăzi vor fi polițiștii noștri. Mâine o să am odiscuție și cu jandarmii. Vom încerca să supraveghem intrările și tot ce se întâmplă în oraș legat de acest fenomen”, a spus primarul.

YouTube video

Reamintim că, de câteva săptămâni, activitatea de salubrizare este blocată în 16 localități din județ – Ciugud, Cricău, Sîntimbru, Galda de Jos, Stremț, Vințu de Jos, Mihalț, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Săsciori, Daia Română, Ighiu, Șibot, Pianu de Jos, Săliștea și orașul Teiuș – unde operatorul a sistat ridicarea gunoiului după ce autoritățile au refuzat să colecteze contravaloarea serviciului (inclusiv noua taxă de mediu), de la locuitori.

Potrivit unuia dintre primari, ”Ce vrea conducerea Salprest nu este posibil, deoarece, conform contractelor de delegare, operatorul de salubritate trebuie să încheie contracte, să crească numărul acestora şi să încaseze banii. Cu toate acestea, Salprest Alba dă însă vina pe primării pentru că nu ridică gunoaiele menajere. Riscăm să ajungem într-o situație gravă. Edilii din Alba sunt deciși să facă o sesizare la ANRSC pentru nerespectarea contractelor şi, în cele din urmă să le rezilieze”.

La rândul său, Petru Constantinescu, directorul Salprest Alba a declarat că administrațiile locale vizate nu și-au respectat partea lor de contract, respectiv obligația de a asigura condițiile pentru buna funcționare a serviciului de salubrizare. Mai exact, acestea refuză să se implice în recuperarea restanțelor pe care cetățenii din aceste comune le au față de firmă.  Mai mult, refuză să declare numărul real de locuitori pe care îi are fiecare comunitate, astfel încât societatea să poată încheia contracte și să-i taxeze, așa cum este normal, pe toți beneficiarii reali.

Se pare, însă, că cetățenii din aceste localități nu mai au răbdare ca lucrurile să se rezolve pe cale oficială și au decis să scape singuri de gunoiul adunat, unii dintre ei cărându-l cu mașinile în diferite zone, între care se află și punctele de intrare în municipiul Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea