Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Mircea Hava A CÂȘTIGAT al șaselea mandat la Primăria Alba Iulia. Este cel mai longeviv primar de municipiu reședință de județ din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Hava 1Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a câștigat cel de-al șaselea mandat consecutiv de edil, fiind cel mai longeviv primar de municipiu reședință de județ din țară. Potrivit numărătorii paralele parțiale realizată de liberali, la ora 3.00 dimineața, în 32 din cele 50 de secții de vot din Alba Iulia, Hava a obținut un procent de 62%.

La Consiliul Local Alba Iulia PNL a obținut, potrivit aceleiași surse, 56 la sută, iar la Consiliul Județean Alba, 61 la sută.

Mare lucru nu o să se mai întâmple. E ceea ce estimam, peste 60%. O să vedem până la final dacă va fi 65 sau 60 la sută, dar să știți că lucrul acesta nu mă interesează și nu o spun dintr-o falsă modestie. Mă interesează că am câștigat, mă interesează că politic suntem peste 50%  și că politic pe județ suntem peste 60%, ceea ce se spunea înainte. La Sebeș a câștigat Dorin Nistor,  nu pot să spun devastator, Aiudul e ok, Zlatna e la noi, avem 8 din 11 orașe”, a declarat primarul Mircea Hava.

Potrivit rezultatelor parțiale, pe locul doi la primăria Alba Iulia se află Călin Potor (PSD) cu 17%, pe locul trei, Mircea Trifu (independent), cu nouă la sută, iar pe locul patru, Ovidiu Jidveian (ALDE), cu cinci la sută.

Mircea Hava a câștigat, astfel, al șaselea mandat de primar al municipiului Alba Iulia. Acesta a mai fost edil şi între anii 1991 şi 1992 şi viceprimar între 1994 şi 1996.

Oamenii votează oamenii. Mulțumesc albaiulienilor pentru că de fapt au votat pentru ei„, a spus Mircea Hava, precizând că se îndreaptă spre un nou mandat cu gândul de a continua ceea ce a început, de a lăsa o Alba Iulia pe care foarte mulți nici măcar nu au visat-o și de a aduce cât mai mulți bani în oraș.

Eu am spus și înainte, cât a fost campanie electorală pentru mine primăria a rămas primărie și am pregătit proiectele europene. Sunt sigur că vom câștiga milioane de euro. Avem o prealocare de peste 31 de milioane de euro, însă din ceea ce își dorește Guvernul să facă legat de statistica pe care a făcut-o Banca Mondială, în care Alba Iulia este liderul celor care au atras și au folosit fondurile europene în mod eficient, s-ar putea să avem 32,6 milioane de euro”, a mai precizat acesta.

Hava a avut, duminică, șase contracandidați în lupta pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

În 2012, Hava a câștigat alegerile cu 49,61% din voturile valabil exprimate, la cele din 2008 fiind preferat de 65% dintre alegătorii prezenți la vot. În 2004 el a fost votat de aproape 72% dintre cetățenii prezenți la vot.

 Rezultatele parțiale după numărarea voturilor din 32 de secții de votare din 50 în total arată astfel:

Primăria Alba Iulia

Hava – 62%

Potor – 17%

Trifu – 9%

Jidveian – 5%

Consiliul Local:

PNL – 56%

PSD – 23%

ALDE – 6%

PMP – 6%

Trifu – 5%

Consiliul Județean

PNL – 61%

PSD – 26%

PMP – 8%

ALDE – 6%

(A.M.); (D.S)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea