Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Mesajele președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș de Ziua Națională a României: 1 decembrie 1918 a fost un miracol al istoriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis afirmă că semnificația Zilei Naționale trebuie să fie permanent o sursă de inspirație pentru a construi o țară prosperă, demnă și unită în jurul unor proiecte majore. La rândul său, premierul Dacian Cioloș susține că desăvârșirea proiectului „României moderne” este posibilă prin asumarea unui „proiect de țară”, de alegerile pe care le vor face românii depinzând viitorul țării.

Iohannis si Ciolos„1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim și simțim românește. În această zi specială să celebrăm trecutul și să privim cu optimism spre viitor”, afirmă șeful statului într-un mesaj video postat, joi, pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că aniversarea Marii Uniri este despre „libertate, despre cum se poate împlini un ideal dacă toate energiile unei națiuni sunt puse în slujba unui țel comun”.

„Semnificația acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspirație pentru a construi o țară prosperă, demnă și unită în jurul unor proiecte majore. La mulți ani dragi români, oriunde v-ați afla! La mulți ani România!”, spune președintele Iohannis.

Și Cioloș a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale.

„Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Și, într-adevăr, consfințirea Marii Uniri, a României moderne, putem să spunem că a fost un miracol al istoriei, însă în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au știut să viseze, care au știut să pună în aplicare acest ideal cu consecvență, cu stăruință. Mă gândesc la personalități politice, la oameni de cultură, la oameni care pur și simplu au crezut în acest ideal și și l-au asumat de la o generație la cealaltă. Și acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educație, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspirați. Și în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi. Astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar 2 ani înainte de centenarul Marii Uniri, suntem în fața unei provocări care să ne permită să desăvârșim acest proiect al României moderne. Și acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de țară împreună, dincolo de diferența de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat”, spune premierul Cioloș într-un mesaj video publicat, joi, pe site-ul Guvernului și pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea