Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Ion Dumitrel și Florin Roman, huiduiți la Alba Iulia. Gestul neașteptat al președintelui CJ Alba: Am venit să-mi dau demisia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mitingul de protest organizat de PSD Alba împotriva creșterii prețului la gunoi și a nedeschiderii haldei de la Galda de Jos s-a încheiat cu un moment mai puțin așteptat.

protest impotriva gunoaielor la Alba Iulia36Aproximativ 200 de persoane, potrivit estimărilor jandarmilor, au protestat în fața primăriei Alba Iulia, respectiv a Consiliului județean Alba. Dacă, de la primărie, la ”negocieri”, nu a venit niciun reprezentant, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a dat impresia că i-a așteptat, pe protestatari, în holul instituției, ieșind în mijlocul lor la câteva minute după ce au ajuns.

”Am venit să-mi dau demisia!”, a spus, ironic, cu zâmbetul pe buze, schițând o grimasă, Ion Dumitrel. ”Niciodată nu e prea târziu” – a fost reacția Opoziției.

De apariția lui Dumitrel s-au mirat până și protestatarii care s-au oprit din huiduit pentru câteva minute. După care și-au revenit.

Discuția a început politic.

Ioan Dîrzu: ”Avem o întrebare, de ce PSD-ul este vinovat, potrivit purtătorului de cuvânt de la CJ Alba, care acuză Guvernul, pentru modul în care decurge proiectul acesta”.

Ion Dumitrel: ”Nu vreau să vorbesc politică. Noi am mai discutat situația asta, de unde am pornit, și lucrurile pe care le-am făcut împreună să ajungem la Galda. Acum, problema care a apărut o știți. Treaba este rezolvată împreună cu toate autoritățile”.

Ioan Dîrzu: ”Nu ne-ați răspuns, de ce este PSD-ul vinovat?”.

Ion Dumitel: ”Eu nu am spus că e de vină un partid sau altul”.

Călin Potor: ”Ați făcut o promisiune, care suna în felul următor, în decembrie 2015 halda nouă va fi gata”.

Ion Dumitrel: ”Respectiva celulă va fi gata dar nu poate fi operațională până nu e totul…” (VIDEO – continuarea)

Deputatul Călin Potor a apreciat gestul președintelui CJ Alba care a ieșit din instituție pentru a aduce lămuriri. ”Dumitrel este la serviciu, și a venit să ne lămurească, spre deosebire de Hava care nu e la muncă. Gestul de a veni să discute cu noi este unul normal”.

Opoziția i-a reproșat, prin lozinci, neterminarea haldei de la Galda de Jos care a generat creșterea prețurilor gunoiului menajer. Ion Dumitrel a replicat că, în mod normal, halda trebuia să fie gata în 2008, dacă ”nu se întâmpla ce s-a întâmplat” – evitând să spună cu subiect și predicat ”ce s-a întâmplat”.

Dumitrel a vrut, probabil, să precizeze că groapa ecologică de gunoi din județul Alba ar fi fost terminată dacă investiția se realiza la Mihalț, așa cum s-a dorit inițial, însă, atunci, localnicii s-au opus.

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de creșterea prețului și îngrijorați că ar putea să crească și mai mult dacă gunoiul din Alba va fi transportat la o distanță de cel puțin 200 de kilometri.

Ion Dumitrel le-a spus că nu CJ Alba pune prețul la gunoiul menajer, ci negocierea se face între administrația locală și operatorul de salubrizare, respectiv operator și depozit.

Președintele CJ Alba a fost, ulterior, chemat la negocieri de angajații Salprest. ”Vrem service. Ne trebuie service. Ce se poate întâmpla cu noi? Activitatea noastră unde e?”, au punctat aceștia.

Dumitrel a răspuns că administrația județeană nu poate să ordone comunei X sau Y să lucreze cu firma M sau N, în acest sens, pe piață, există o competiție, iar halda de gunoi s-a închis deoarece ”așa s-a hotărât de mult”.

Spre final, la explicații, a ieșit din Consiliul județean și vicepreședintele Florin Roman care nu a fost primit deloc călduros: ”Roman, mincinosul!; Roman, mincinosul!”.

Roman și Dumitrel au fost huiduiți rând pe rând. Unul dintre protestatari, cu ajutorul unei portavoci, le pronunța numele și, imediat, restul îi huiduiau. Dumitrel le-a răspuns cu un zâmbet și cu un salut.

Spre final, Potor a prins mai mult curaj. ”Să faci servicii de salubrizare trebuie să ai un lucru important – halda. Cine face halda? Consiliul județean, pe bani europeni. S-au scărpinat undeva, timp de 10 ani, toți incompetenții care sunt la conducerea consiliului județean și acum spun, nu, alții din spate vă manipulează și fac politică. Dar ei, 10 ani de zile, au avut bani europeni și nu au făcut nimic, ce trebuie să le mai dai să poată să facă o haldă. Un șut în fund, să plece, și poate vin alții mai buni sau măcar cu bun simț”.

Răspunsul lui Florin Roman: ”Vă așteptăm pe dvs. să faceți altceva. Potor a venit să facă politică”.

În vară, groapa de gunoi de la Pârâul Iovului s-a închis, iar deșeurile din Alba au fost transportate, până în această săptămână, la Cristian, ceea ce a generat o majorare a tarifului pentru cetățeni. Garda de mediu Sibiu a dispus interzicerea depozitării la Cristian a deșeurilor care provin din alte județe, fapt care a generat protestul de joi dimineața.

Florin Roman a plecat dintre protestatari după un schimb acid de replici, iar Ion Dumitrel… fără să își dea demisia.

Pe aceeași temă: 

Vezi și cum a început protestul: FOTO-VIDEO: ”Criza gunoaielor” a scos pesediștii în stradă la Alba Iulia. PROTEST cu pubelă de gunoi în fața Primăriei și a Consiliului Județean: ”Hava, Dumitrel, demisia!”

Ce spune Florin Roman: Consiliul Județean nu poate fi considerat responsabil cu privire la situația actuală în ceea ce privește depozitarea deșeurilor

Ce spune Mircea Hava: ”Problema depozitării gunoiului menajer din Alba s-a transformat într-o vânzoleală politică”

Ce spune Clement Negruț (MP): Epopeea deşeurilor în Alba

Ce spun Consilierii PSD Alba Iulia: Cadoul PDL pentru locuitorii din judeţul Alba – Gunoi la preţuri exorbitante!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea