Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului HCC din Alba Iulia, cu 10 la BAC, vrea să revoluționeze domeniul IT: Am multe idei de implementare a informaticii în medicină

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut 10 pe linie la Bacalaureat 2015, spune că vrea să revoluționeze IT-ul și să-și implementeze ideile din acest domeniu în medicină.

Ioana Cotutiu01

Absolventa precizează că în ziua de astăzi totul se bazează pe informatică și pe tehnică. Ea vrea să rămână în țară să-și dezvolte ideile, dar dacă nu i se oferă posibilitatea spune că va merge în străinătate.

Ea a terminat profilul matematică-informatică și este unul dintre cei trei absolvenți din Alba care au obținut 10 pe linie la BAC 2015.

Încă din clasa a IX-a își dorește să intre la Universitatea Babeș-Bolyai, la Facultatea de Matematică-Informatică, și afirmă că vacanța va începe abia după ce va fi admisă. ”Din toamnă vreau să-mi construiesc viitorul. Aș vrea să revoluționez domeniul informaticii. Am foarte multe idei pe care le pot aplica și în medicină – IT-ul este un domeniu de care lumea întreagă are nevoie”, punctează absolventa.

Ioana este de părere că nicio înfrângere nu trebuie să te doboare, dar nici victoria să te ridice foarte sus pentru că ai putea să cazi.

Cinci absolvenți de la ”HCC”, între primii 17 din județ:

  1. Ioana Cotuțiu – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 10
  2. Roxana Ștefania Briceag – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,95
  3. Alina Diana Voloșeniuc – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,95
  4. Andreea Mihaela Barb – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,91
  5. Gheorghe Gabriel Benchea – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,9

intalnire de 10 ani la Colegiul HCC Alba Iulia194”Rezultatele foarte bune pe care le-au obținut elevii noștri nu sunt surprinzătoare pentru noi. An de an, Colegiul obține rezultate remarcabile la olimpiade, concursuri, cât și la examenul de Bacalaureat. În acest an lucrările au fost corectate de colegii noștri din alte județe – o modalitate total aparte de abordare a examenului național. În aceste condiții, e clar că suntem extrem de mulțumiți de rezultatele pe care copiii noștri le-au obținut, care confirmă încă o dată munca susținută pe care colegii mei au realizat-o pe parcursul anilor. Faptul că unul dintre cei trei candidați cu media 10 este de la noi de la liceu este cu atât mai îmbucurător”, a spus Valer Cerbu, directorul Colegiului Național ”HCC” Alba Iulia.

În județul Alba, un procent de 74,2 la sută dintre candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor. Examenul a fost susținut de 2.904 absolvenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea