Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Inspectorii DSP Alba au elaborat un ghid metodologic privind identificarea și raportarea infecțiilor asociate asistenței medicale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au elaborat un ghid metodologic privind identificarea și raportarea infecțiilor asociate asistenței medicale. Acesta va fi distribuit gratuit tuturor spitalelor și unităților sanitare din județul Alba și vizează, de asemenea, reducerea incidenței acestor infecții.

Directorul adjunct al DSP Alba, medic epidemiolog Dana Popa Dreghici, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a considerat oportună elaborarea acestui ghid, ținând cont și de numărul mic de medici epidemiologici care sunt la nivel județean și național.

De asemenea, dr. Dana Popa a declarat că un ordin al Ministerului Sănătății oferă posibilitatea unităților sanitare, care nu au medici epidemiologici, sau care au dificultăți în identificarea, raportarea, urmărirea infecțiilor asociate asistenței medicale să încheie contracte cu DSP-urile.

”În DSP Alba suntem patru medici epidemiologi și am considerat oportun să onorăm cererile spitalelor și am încheiat contracte de prestări servicii, fie publice, fie private. Deci avem contracte și cu unități privare. În aceste contracte, asigurăm consultanță ori de câte ori trebuie și urmărim creșterea calității actului medical, identificarea riscurilor acolo unde pot apărea (…) Noi în contractele ce le avem încercăm să creștem calitatea serviciilor medicale și dorim să resimtă populația”, a spus dr. Dana Popa.

Infecția nosocomiala este infecția dobândită de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecțiune, cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării actuale, dar posibil și după externare.

Citește și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia raportează 0,58% infecții nosocomiale în 2016: Peste 140 de pacienți s-au externat cu alte boli

Specialiștii susțin că nu toate spitalele din țară raportează corect incidența infecțiilor nosocomiale și susțin că este imposibil ca state mult mai dezvoltate ale Uniunii Europene să aibă o incidență mai mare.

Ziarulunirea.ro a transmis live conferința de presă a DSP Alba:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea