Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO. Incident la schimbul de Gardă la care a asistat și Nunțiul Apostolic al Vaticanului în România. Pulberea salvelor de tun a ajuns pe zidurile Cetății, iar vegetația a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pulberea salvelor de tun, trase vineri la finalul ceremonialului schimbului de Gardă în Cetatea Alba Carolina, a ajuns pe vegetația de pe zidurile Cetății din Alba Iulia, care a luat foc. La eveniment a asistat și Nunțiul Apostolic al Vaticanului în România, Excelența Sa, Miguel Maury Buendia. Ceremonialul s-a desfășurat la Poarta a IV-a a Cetății de această dată.

Schimbul de gardă se desfășoară la Alba Iulia, aproape în fiecare zi, iar o dată pe săptămână se trag și salve de tun. Vineri, când la eveniment a asistat și  Excelența Sa, Miguel Maury Buendia, a avut loc un mic incident.

După ce au fost trase salvele de tun, în aer s-a simțit un fum înecăcios, deoarece ardea vegetația de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina. Focul a fost stins în scurt timp de pompieri cu mai multe extinctoare, neexistând pericol de propagare.

Evenimentul s-a desfășurat la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina, deși de regulă salvele de tun se trag lângă Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. Zona respectivă era considerată mai sigură, deoarece pulberea era ferită de vegetație și public.

Mai mulți soldați, o parte dintre ei călare, îmbrăcați în uniforme militare austriece de la sfârșitul secolului XVIII, au mărșăluit în Cetatea medievală de la Alba Iulia, cea mai mare din România, care se întinde pe 120 de hectare. Caii folosiți la evenimente de către corpul de cavalerie al gărzii sunt de culoare neagră, de rasa friziană.

Garda Cetății, așa cum este cunoscută de turiști, este un element de maximă importanță în procesul de restaurare, revitalizare și punere în valoare a Cetății de la Alba Iulia.

Citește și VIDEO: Start de poveste la ALBA FEST 2017! Sute de spectatori entuziasmați de ceremonia schimbului de gardă cu salve de tun, din Cetatea Alba Carolina


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire”

Bogdan Ilea

Publicat

în

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire” Concertul de pricesne intitulat „Credință și Unire” o să fie organizat în 28 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul o să aibă loc în Duminica Floriilor, fiind organizat de către Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea