Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Horațiu Clepan (PSD): Apa din Alba Iulia cred că e cea mai scumpă din țară și crește treptat până în 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local Horațiu Clepan (PSD) a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că locuitorii municipiului Alba Iulia plătesc cel mai scump metru cub de apă din țară, iar tariful va crește, treptat, până în 2022, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de marți a CL Alba Iulia. 

Horatiu Clepan02”Din punctul meu de vedere, un proiect de hotărâre a trecut mult prea simplu și prea ușor, nici dumneavoastră (n.a. jurnaliștii) nu cred că v-ați dat seama de importanța lui. Este proiectul nr. 11 în care domnul primar Mircea Hava este numit reprezentantul Consiliului Local în Adunarea generală a Asociației ”Apa Alba”. Nu știu dacă știți, dar apa din Alba Iulia e una dintre cele mai scumpe din țară. Deci noi plătim cred că cea mai scumpă apă din țară. Aici aveți niște tarife, sunt convins că nu v-ați dat seama despre ele (n.a. vorbea cu jurnaliștii). Deci plătim apa la momentul acesta cu 3,01 lei metrul cub, iar apa uzată, deci apa care curge din chiuvetă în canal e 2,86 de lei. Deci aproape 6 lei pe metru cub plătește Alba Iulia, apa. Aceeași apă se plătește la Brașov cu 1,9 lei. Aveți un tabel cu creșterea până apei până în 2022 (foto jos). În fiecare an crește cu minim 3,75 la sută, iar în 2022 crește apa cu 7%, iar apa uzată cu 13,5%. Acum, explicația domnului director am înțeles eu că a fost că are proiecte în derulare și că altfel nu ar avea cum să le plătească. Sincer nu mi se pare normal să avem cea mai scumpă apă din țara și cu banii albaiulienilor să plătească facturile de la APA CTTA”, a spus Horațiu Clepan.

YouTube video

Pentru o cât mai corectă și obiectivă informare a cititorilor, atașăm proiectul de hotărâre aprobat în ședința de marți a Consiliului Local, despre care s-a făcut vorbire în rândurile de mai sus.

proiecte de hotarare01

proiecte de hotarare02


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea