Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Florin Roman, vicele CJ Alba, vrea să introducă internet wireless gratuit în satele și comunele din județ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele Consiliului Județan Alba, a prezentat ieri stadiul demersului său de introducere a internetului wireless gratuit în spațiile publice (parcuri, piețe centrale) din localitățile rurale ale județului Alba, pentru ca tinerii și locuitorii acestor zone să aibă acces gratuit la informația online, la fel ca și cei din centrele urbane.

Liberalul a vorbit pentru prima dată de acest proiect în urmă cu o lună, când și-a anunțat oficial candidatura la alegerile europarlamentare. Acesta a explicat că după identificarea localităților și  locațiilor din județ unde se pretează o astfel de investiție, precum și a furnizorilor de servicii de internet, va iniția un proiect de hotărâre în cadrul consiliului județean și va discuta cu toate forțele politice din “parlamentul local” în vederea obținerii susținerii pentru această investiție.

Roman a precizat că până în prezent, 25 de primării din mediul rural au răspuns solicitării sale de a transmite informațiile privind locațiile și operatorii economici care operează în zonă în domeniul internetului.

Luna octombrie este, potrivit liberalului, perioada limită până la care primarii din Alba interesați să aibă internet wireless în comună, mai pot trimite datele solicitate.

Florin Roman: „În mijlocului lunii octombrie, în funcție de răspunsurile pe care le voi primi de la primării, voi iniția proiectul de hotărâre în consiliul județean pentru realizarea unor puncte de acces liber la internet în zonele rurale ale județului Alba. E o chestiune care va fi materializată după ce voi avea toate datele. Am cerut de la operatori costurile estimative în vederea precizării sursei de finanțare și a bugetului necesar pentru implementarea acestei investiții ”.

Statisticile arată că în România, accesul la internet al populației din mediul rural, este foarte redus în comparație cu celelate țări din Uniunea Europeană, în condițiile în care circa 50% din români locuiesc la țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea