Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Flash mob-ul și rezultatele participanților la Olimpiada Națională de Limba Română au stârnit admirația primarului Mircea Hava – ”Îi felicit pe acești tineri minunați!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Flash mob-ul și rezultatele participanților la Olimpiada Națională de Limba Română desfășurată la Alba Iulia au stârnit admirația primarului Mircea Hava, care i-a felicitat pe elevi printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

”Nu caut o definiție a actului, a flash mob –ului, pentru că o știe întreaga suflare iar la mine e maximă noutate. Asta se întâmplă când realitatea contrazice vârsta :). Trec însă la altceva: îi felicit pe acești tineri minunați veniți la Alba Iulia, fără de care limba noastră , limba română , nu ar fi la fel de completă, clară și corectă . Ei sunt olimpicii care au concurat la Alba iulia, cei care rup rândurile , pentru care n-ajunge doar ce-au aflat de la mama, tata și profesorul de română . Ei reprezintă munca, inspirația , suplețea , spiritul, cei care vor păstra , cerceta și modela tot ce ne-a oferit mai de preț istoria: limba. Vom fi aici pentru a susține și premia întotdeauna excelența, pentru a o găzdui oricând la Alba Iulia. Câtă vreme ne aflăm și suntem în faza de „devenire”, pentru acești tineri minunați trebuie să existe din orice colț al lumii “revenire”. Pentru că de la ei pornește viitorul”, a scris primarul municipiului.

La Olimpiada de limba și literatura română, etapa națională, desfășurată în perioada 25 – 29 aprilie, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat peste 180 de elevi de liceu, din clasele IX – XII.

În timpul șederii la Alba Iulia, olimpicii au vizitat Cetatea Alba Carolina și au participat la activități artistice, răsplătindu-i pe albaiulieni și pe organizatori, pentru primirea călduroasă de care s-au bucurat, prin flash mob-ul realizat ca moment simbolic, în așteptarea Centenarului Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea