Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO. Filmul „Sieranevada”, propunerea României la Oscar – Proiecție de gală la Colours Cinema Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „SIERANEVADA” va deschide și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești. 

Una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, „SIERANEVADA” va avea premiera de gală la Colours Cinema (Alba MALL), duminică 11 septembrie, ora 19.00, la eveniment urmând să participe actorii Marian Râlea, Judith State și Cătălina Moga.

Pelicula, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Muresan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producător.

Filmul va putea fi urmărit in cinematograful Colours Cinema începând din 11 septembrie. Rezervările se pot face online pe site www.coloursinema.ro, sau aplicația gratuită de mobil Colours Cinema, disponibilă pentru android și iOS în magazinele Google Play și App Store. Biletele online se pot achizitiona prin www.cinemagia.ro. Programul cinematografului este de luni până duminică între 10:00 – 23:30.

„SIERANEVADA”, propunerea României la Premiile Oscar, este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

___________

Colours Cinema este un operator de cinematografe cu capital 100% romanesc, parte a unui grup de firme cu activitati in domeniile IT&C si consultanta in resurse umane. Primul cinematograf Colours Cinema a fost deschis in noiembrie 2012 in Craiova, iar al doilea s-a deschis pe 17 mai 2014 in localitatea Alba-Iulia. Colours Cinema Alba Iulia beneficiaza de 3 sali cu sisteme de proiectie 3D si 2D, cu o capacitate de 310 locuri si un foyer multifunctional cu un design atragator.

In planurile de dezvoltare ale Colours Cinema sunt incluse toate orasele din Romania, resedinta de judet, cu o populatie mai mare de 60 000 de locuitori. In toate proiectele pe care le implementeaza, Colours Cinema foloseste logistica si tehnologie de ultima ora, indiferent ca este vorba de amenajarea salii de cinema si a foayer-ului sau de sistemele hi-tech de proiectie video si redare audio.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea