Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO exclusivitate: Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Săsciori, adus la sediul Poliției Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorul accidentului mortal petrecut duminică noaptea, pe DN 67 C, în localitatea Laz din comuna Săsciori a fost adus de polițiști la mâini la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Cu privirea în pământ, Ioan Petre de 26 de ani din Săsciori nu a vrut să spună dacă știe că prietenul său aflat pe scaunul din dreapta al mașinii în momentul impactului a murit sau cât alcool a consumat înainte să se urce la volanul autoturismului Skoda Octavia, cu care s-a oprit puțin mai târziu în zidul unei case.

În urma tragicului accident un prieten de-al lui Ioan Petre, în vârstă de 19 ani din Săsciori a decedat, iar un alt consătean, de doar 17 ani, a fost rănit grav, zbătându-se acum între viață și moarte la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Ceilalți doi pasageri din mașină și Ioan au suferit răni minore pentru care nu a fost necesară internarea în spital.

Potrivit polițiștilor șoferul autoturismului Skoda, ce a provocat accidentul, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/alcool pur în aerul expirat, iar la analizele de sânge peste 1 la mie alcoolemie.

Cu conștiința încărcată de moartea brutală a prietenului său de 19 ani și accidentarea gravă a altuia de 17 ani, Ioan Petre riscă acum 7 ani de închisoare pentru omor din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

UPDATE 1:  Luni dimineață la ora 5.00 tânărul de 17 ani rănit grav în accident a decedat la Spitalul de urgență din Alba Iulia.

UPDATE 2: Ioan Petre, șoferul vinovat de producerea accidentului a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinului de analize tânărul avea în sânge o cantitate de 1,50 mg/l (prima probă ) respectiv 1,35 mg/l (a doua probă).

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 01.10.2012, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea