Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Consilierul județean Corneliu Mureșan, despre concursul de manager la Spitalul din Alba Iulia: Există voci care spun că este oarecum dedicat Nicoletei Coșarcă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul județean Corneliu Mureșan a spus, vineri, în cadrul ultimei ședințe ordinare a CJ Alba din 2016, că există voci care susțin că concursul pentru postul de manager la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia este dedicat actualului manager, economist Nicoleta Coșarcă, iar acolo există probleme, precizând că atunci când vine vorba de acea instituție, în rândul cunoștințelor lui, cea mai întâlnită expresie este ”Doamne ferește”.

corneliu-muresan”Adesea, când vine vorba de Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, cea mai întâlnită expresie, cel puțin în rândul cunoștințelor mele, este Doamne ferește. Există probleme acolo și trebuie să fim foarte atenți. Totodată, după lansarea concursului, există voci care spun că este oarecum dedicat actualului manager și pentru o transparență cât mai bună și să câștige o persoană care merită m-am uitat puțin peste legislație”, a spus Corneliu Mureșan.

În condițiile de organizare a concursului este prevăzut ca participantul să fie absolvent a unor cursuri de perfecționare management sau management sanitar sau să fie absolvent al unui masterat sau doctorat în management sanitar economic sau administrativ, a spus Corneliu Mureșan, iar apoi a explicat că, citind Ordinul Ministerului Sănătății (1113/2010, articolul 2), care reglementează concursurile de management, a observat că și persoanele care fac dovada, pe baza adeverinței eliberate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB) pot participa.  

Mureșan a subliniat, apoi, că în condițiile de concurs nu este prevăzut lucrul acesta și ar dori să fie modificat conform legii, așa cum și Nicoleta Coșarcă a beneficiat de această prevedere legală, în urmă cu câțiva ani, când a susținut concursul.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a replicat că instituția pe care o conduce nu a organizat niciodată concursuri cu dedicație și sunt interesați să aibă, la spital, cel mai bun management și condiții cu deschidere maximă spre înscriere.

Apoi a dat cuvântul unui angajat din cadrul CJ Alba, Horațiu Suciu, de la departamentul resurse umane, care a declarat că legea sănătății s-a modificat.

”Legea sănătății s-a modificat. Cele două condiții sunt obligatorii, până acum, la ultima modificare, exista varianta: candidații să fie doar înscriși, ordinul la care faceți dvs. referire este înainte de ultima modificare a legii. Ordinul respectiv (n.a. la care făcea referire Corneliu Mureșan) nu se aplică pentru noi. Ordinul respectiv se aplică pentru rețeaua sanitară a Ministerului. Noi avem procedură proprie”, a spus Horațiu Suciu, angajat al CJ Alba.

Ion Dumitrel a venit, apoi, cu rugămintea ca Corneliu Mureșan și Horațiu Suciu să discute despre acest subiect, cu legislația actuală în mână și fără discuție trebuie să fie condițiile cu deschiderea maximă.

La finalul ședinței, Corneliu Mureșan a declarat pentru ziarulunirea.ro că vrea ca Spitalul Județean din Alba Iulia să aibă cel mai bun manager, iar la selecție să participe cât mai multe persoane. El a precizat că nu ar vrea ca aceste condiții să îngrădească o eventuală candidatură a medicilor sau a altor profesioniști din domeniu.

”Spitalul are anumite puncte vulnerabile de atâția ani care, cu actualul management, nu s-au îndreptat. Exemplu, triajul de la urgențe. Aceste probleme mi-au fost aduse la cunoștință de pacienți și aparținători”, a mai spus Mureșan.

Nicoleta Cosarca01Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, va fi scos la concurs, iar testul grilă se va organiza în 20 ianuarie 2017.

Susținerea proiectului de management se va organiza în maximum cinci zile lucrătoare de la proba scrisă, iar după alte cinci zile va avea loc interviul, potrivit informațiilor publicate pe site-ul spitalului din Alba Iulia.

Nicoleta Coșarcă se află în prezent la al doilea mandat, după ce în 2011 a câștigat prima dată concursul pentru acest post. În februarie 2014 a fost reconfirmată în funcție după prezentarea unui plan de management. Mandatul ei expiră în februarie 2017.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul spitalului, Nicoleta Coșarcă a câștigat, în 2015, din funcția de manager, 85.917 de lei (7.159 de lei lunar).

Criteriile de selecție, condițiile de participare, dosarul de concurs, tema cadru, bibliografia și alte informații relevante au fost postate pe site-ul spitalului. Click AICI pentru a le citi.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0731.560.763.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea