Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Consilierul independent Mircea Trifu acuză că s-a făcut o majorare ilegală de tarife în cadrul unui contract încheiat între CL Alba Iulia și firma care deratizează orașul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința de marți, „Studiul de fundamentare”, „Caietul de sarcini” și „Contractul cadru” pentru delegarea gestiunii prin licitaţie publică a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe o perioada de 5 ani. Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea activităţilor estimativă a serviciului prestat va fi de 950.000 lei/an iar operatorul concesionar va achita o redevenţă de minimum 1% din venitul anual, fără T.V.A., încasat de la Primăria municipiului Alba Iulia.

Înainte de supunerea la vot a documentului administrativ, consilierul independent Mircea Trifu a luat cuvântul atât din dorința de a semnala că, în opinia sa, licitația se face cu întârziere, având în vedere că actualul contract se încheie peste câteva zile, dar și pentru a preciza că, studiind vechiul contract, a descoperit o situație pe care o consideră ilegală, motiv pentru care ONG-ul pe care îl conduce va derula în instanță mai multe acțiuni.

Concret, Mircea Trifu a anunțat că a observat că, în anul 2015, CL Alba Iulia a aprobat o majorare a tarifelor practicate de firma de deratizare, fără avizul ANRSC, deși la acea dată, aparatul de specialitate al primarului i-a informat pe consilieri că acest aviz există.

”Vă cer să fiți foarte atenți cu aceste chestiuni, când discutăm despre contracte care se încheie și urmează să se facă licitații! Pentru că noi funcționăm în baza Legii 2015 și suntem obligați să cheltuim banul public cu maximă responsabilitate și în interesul cetățeanului”, a spus acesta.

Răspunsurile primite în cadrul ședinței le găsiți în video de mai jos:

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea