Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Comuna Ciugud pe urmele municipiului Alba Iulia. Clip de promovare turistică la înălțime

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Ciugud de lângă municipiul Alba Iulia este una dintre cele mai bine văzute localități rurale din România.

În urma investițiilor de peste 20 de milioane de euro din fonduri europene realizate aici în ultimii ani, populația localității a crescut, iar speranța localnicilor s-a revigorat.

Acum, comuna cu piste de biciclete și rețea wireless publică gratuită are și un ghid video turistic la înălțime:

https://vimeo.com/134478563

 

Prezentare pagina oficială al comunei Ciugud: primariaciugud.ro

Asezata in podisul Transilvaniei, pe culoarul Alba-Iulia – Turda – Cluj, pe ultimele culmi domoale ale Podisului Transilvaniei, culmi ce coboara in larga lunca a raului Mures, acolo unde acesta are confluenta cu raul Ampoi, comuna Ciugud este locul in care traditia se imbina cu modernismul.

Indiferent ca vii la semanatul holdelor sau la culesul viei, la infloritul ciresilor sau la vremea colindelor, Ciugud inseamna locuri desprinse parca din vechile basme romanesti, de o frumusete rapita din sevaletele unor pictori nepamanteni. Dar, mai presus de toate, in Ciugud vei gasi acei oameni cu care vrei sa te gasesti mereu: ardeleni cu vorba domoala, gata sa isi imparta cu tine mai mult decat au, oameni drepti de la care vei avea mereu ceva nou de invatat si care sunt gata, la randul lor, sa invete de la tine. Pentru ca, in ultimii ani Ciugudul a invatat si a pus in practica tot ceea ce conteaza de la cel mai serios si vrednic partener: Uniunea Europeana.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia și Ciugud au fost partea ”albă” a accesării fondurilor europene în emisiunea ”România, te iubesc!”

Ciugudul are acum nu doar avantajul apropierii de oras ci si confortul de la oras. Iar asta s-a tradus intr-o oferta atractiva pentru companii mari, din Romania sau internationale, intr-un parc industrial in care deja au venit primii investitori si si-au stabilit sau relocat afacerile, dar mai cu seama in investitii edilitare ce fac din Ciugud comuna din Romania cu cel mai mare grad de absorbtie, cand vorbim de fonduri europene: peste 16 milioane euro. Cuvintele sunt prea putine si neinstare sa zugraveasca realizarile ciugudenilor din ultimii ani. Iar aceste lucru ei nu-l povestesc, ci il traiesc cu mandrie, in fiecare zi. Orice am spune despre Ciugud, ar depasi cu mult modestia oamenilor, dar ar fi prea putin in comparatie cu ce poti vedea azi, in Ciugud.

Fii gata sa te indragostesti de locuri, de oameni si de ceea ce oamenii au aratat ca stiu sa faca dintr-un loc aparent obisnuit, unul de vis.

Accesul in comuna se face DJ 107 Alba Iulia, Teleac, Hapria si DJ 107C: Alba Iulia ,Oarda de Jos, Limba, Ciugud, Drambar.

 

Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu

Coloana sonora: Audio Network

©2015 ghidvideoturistic.ro

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea