Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO: Cetatea din Alba Iulia, sub magia zăpezii. Cum se vede de la înălțime cea mai mare fortăreață din România îmbrăcată în haine albe. Imagine panoramică la 360 de grade

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cetatea-alba-carolina-imbrcata-in-alb03Stratul gros de zăpadă acoperă, în aceste zile, cea mai mare Cetate de tip Vauban din sud-estul Europei, Cetatea Alba Carolina, iar imaginile panoramice și filmările aeriene sunt spectaculoase și merită atenția noastră.

Cetatea Alba Carolina, o stea cu șapte colțuri, poate fi considerate una dintre cele șapte minuni ale României. Ea devine și mai spectaculoasă în zilele de iarnă când ”îmbracă” haine albe de zăpadă.

Cetatea este un punct de atracție pentru pasionații de fotografie și film, care au postat imagini de-a dreptul încântătoare în mediul online.

Videograful albaiulian Călin Magna a postat un video de două minute, filmat cu drona, care surprinde, în alb, principalele obiective turistice din Alba Iulia. Catedrale Ortodoxă, unde au fost încoronați Regii Maria și Ferdinand, Catedrală Romano-Catolică, care adăpostește sarcofagele Huniazilor, dar şi mormântul primului Principe al Transilvaniei, Ioan Sigismund, Palatul Princilor, unde a stat pentru scurtă vreme şi principele-voievod Mihai Viteazul şi soţia acestuia, doamna Stanca, șanțurile și porțile Cetății, Sala Unirii, Muzeul Unirii sau Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. Totodată, frumos este văzut și parcul sărbătorilor de iarnă din Piața Cetății.

Totodată, videograful Lucian Craiu a postat, pe Facebook, o fotografie panoramică la 360 de grade din Parcul Unirii.

De Bobotează și Sfântul Ioan, Alba Iulia a avut parte de prima ninsoare ”sănătoasă”, care a bucurat, cu siguranță copiii, dar și nostalgicii zăpezilor de altădată .

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită de austrieci la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. De câțiva ani încoace, Cetatea recondiționată a devenit principala atracție turistică din județul Alba.

[nggallery id=3239]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea