Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: „Cere ajutor, nu cerşi!” – Campanie naţională de prevenire a traficului de persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) împreună cu partenerii săi: Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii (IGPR-ICPC), AIDrom, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor (AZI) şi ADPARE, implementează proiectul „Modele de bune practici privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane”.

campanie anitpUnul dintre obiectivele proiectului vizează reducerea vulnerabilităţii comunităţilor cu potenţial victimologic ridicat, inclusiv persoanele de etnie romă, prin creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane şi riscurile asociate acestui tip de infracţionalitate.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, A.N.I.T.P., în calitate de promotor al proiectului, împreună cu partenerii săi, implementează la nivel naţional campania de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor, nu cerşi!”.

Mesajul campaniei este: „Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!”.

Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane, identificarea principalelor cauze ale vulnerabilităţii, precum şi găsirea unor posibile soluţii la nivelul grupurilor ţintă respective.

Campania presupune 10 întălniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă (elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai comunităţii locale şi ai autorităţilor), în 10 localităţi distincte (3 în Moldova, 3 în Transilvania, 2 în Muntenia, 1 în Dobrogea şi 1 în zona Bucureşti-Ilfov), care vor fi completate de o serie de activităţi de prevenire desfăşurate de specialiştii A.N.I.T.P. din zonele de competenţă ale Centrelor Regionale.

De asemenea, în vederea transmiterii către grupurile ţintă a unor informaţii accesibile şi de impact, campania A.N.I.T.P. va aduce în faţa publicului şi o piesă de teatru, intitulată „Alex, fost Gogo!”, care va fi pusă în scenă de trupa „UNTEATRU” după următorul program: Constanţa – august 2015, Iaşi – septembrie 2015, Bucureşti – octombrie 2015 şi Sibiu – martie 2016.

În vederea creşterii gradului de informare a publicului larg cu privire la riscurile asociate traficului a fost realizat un spot video şi audio, pe care vi-l transmitem, iar în măsura posibilităţilor vă adresăm rugămintea să-l difuzaţi, în regim de campanie socială.

În acest context, la nivelul Centrului Regional Alba Iulia se vor defăşura activităţi de prevenire în cadrul unităţilor de învăţământ, dar şi întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale din zona de competenţă, judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, pentru transmiterea mesajului antitrafic al campaniei către un număr cât mai ridicat de beneficiari.

Informaţii de background:

Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, prin Programul RO 20 „Violenţă domestică şi violenţă bazată pe deosebirea de sex”.

„Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional”. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea