Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Armistițiu în ALDE Alba – consens, nedeclarat oficial, privind candidații organizației la alegerile parlamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă în urmă cu câteva zile părea că în interiorul ALDE Alba există mari disensiuni privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare, liderii organizației au dat de înțeles, vineri, că au ajuns la un armistițiu (dacă nu chiar la un consens) susținând o conferință de presă la care au fost prezenți, umăr la umăr, co-președinții Ioan Lazăr și Ovidiu Jidveian, alături de Ioan Marincaș, Daniel Rusu și reprezentanți ai organizațiilor locale din Alba Iulia și Aiud.

alde-albaAceștia au anunțat că duminică va fi stabilită, prin vor democratic în Delegația Permanentă Județeană, conform statutului partidului, ordinea candidaților pe lista pentru parlamentare, cu mențiunea că ultimul cuvânt îl va avea Biroul Politic Național. Deși din declarațiile lor nu a reieșit clar că s-a ajuns la un consens în interiorul organizației s-a întrevăzut, totuși, o limpezire a apelor tulburate la ultima întâlnire a conducerii, când Daniel Rusu și Ovidiu Jidveian susțineau că ordinea pe listă a fost ”bătută în cuie”, în timp ce Ioan Lazăr declara că ședința nu a dus la niciun rezultat care să poată fi validat ”la centru”.

”Vor fi discuții și vor fi negocieri, dar eu vreau să vă spun că îl susțin în continuare, drept candidat la Camemra Deputaților, pe Horațiu Josan. Dacă mai sunt doritori, unii probabil îi vor susține și pe ei iar Delegația Permanentă Județeană va hotărî. Sunt convins că Josan va scoate un rezultat foarte bun pentru că este liberal” a declarat Ioan Lazăr explicând că ia în calcul nemulțumirile vechilor liberali din PNL, dintre care mulți nu sunt de acord cu persoanele desemnate să-i reprezinte în Parlament și astfel este de așteptat ca ei să-și îndrepte votul mai degrabă către un candidat care a făcut parte din acel partid, decât către un candidat care a fost social democrat (n.r. cum este Ovidiu Jidveian).

YouTube video

Co-președintele ALDE Alba a precizat că nu este vorba despre o lipsă de încredere în rezultatele pe care ar putea să le obțină Ovidiu Jidveian la alegeri, și a sugerat că acesta ar putea candida pentru un loc în Senat, repetând că, în opinia sa, în actualul context politic din județul Alba Josan ar aduce mai multe voturi.

La rândul său, Daniel Rusu, care până de curând susținea că deține primul loc pe lista candidaților ALDE Alba la Senat, nu s-a arătat supărat de varianta avansată de Lazăr, declarând: ”Legat de alegeri și de speculațiile care au apărut în presă, de aceea suntem azi aici, ca să arătăm că nu există niciun fel de neînțelegeri. Au fost discuții, este adevărat, și așa este bine să fie pentru că discuțiile sunt constructive, pentru că suntem un partid liberal și democratic și pentru că la noi nu vin toate impuse de sus, neapărat. Așa cum a spus și domnul co-președinte Lazăr, lista rămâne deschisă. Atunci am avut o opțiune și eu, și Ovidiu Jidveian și cei din birou, neștiind de alte intenții de a candida. Dar bineînțeles, având în vedere că sunt mulți cei care își doresc să candideze, ne vom întâlni, ne vom sfătui, vom negocia și vom alege cea mai bună variantă”.

YouTube video

Nici Ovidiu Jidveian nu l-a contrazis ”pe față” pe co-președintele organizației, și nu a venit cu o declarație privind faptul că își dorește neapărat locul I pe lista de canditați la Camera Deputaților (de altfel singurul loc în Parlament pe care ALDE Alba are șanse mari să-l câștige), limitându-se la ”un mesaj de unitate”:  ”De aceea am venit și eu la această conferință, să vă arăt că nu există niciun scandal, suntem toți la aceeași masă. În ce privește candidaturile așteptăm deliberarea democratică în cadrul partidului și apoi o să dăm semnalele corespunzătoare”.

Mai mult, întrebat unde vrea să candideze, la Camera Deputaților sau la Senat, Ovidiu Jidveian a răspuns: ”La Parlament”, adăugând că până la ședința de duminică sunt multe lucruri care se pot schimba: ”Poate Delegația Permanentă Județeană face o altă propunere, poate membrii acesteia nu sunt de acord cu candidatura mea sau poate mă răzgândesc chiar eu…”, a spus acesta, singura sa declarație tranșantă fiind: ”Dacă nu voi fi numărul 1 pe listă nu voi mai candida, deoarece eu cred că o organizație politică trebuie să fie reprezentată în Parlament de un lider, respectiv de co-președinte, în acest caz”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea