Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Anchetă la Spitalul Municipal din Sebeș după ce un medic ar fi refuzat să consulte o pacientă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Municipal din Sebeș a început o anchetă după ce un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe ar fi refuzat să consulte o pacientă, în vreme ce fiica acesteia a filmat-o în timp ce o acuza de acest lucru, iar apoi a trimis video-ul primarului din Sebeș, Dorin Nistor, care a dispus să se facă cercetări.  

În înregistrare, care a ajuns și pe internet, o femeie întreabă un medic de ce a refuzat să o consulte pe mama ei.

”Vă rog frumos să-mi dați în scris, în momentul acesta, de ce ați refuzat să o consultați pe mama”, a spus femeia, în vreme ce medicul îi răspunde: ”Eu am consultat-o pe maică-ta. Lasă-mă pe mine cu poveștile tale”, iar apoi îi închide ușa în față și intră într-o altă încăpere.

Reprezentanții Spitalului Municipal din Sebeș au declarat, joi, că au început o anchetă, iar aparținătoarea a depus sesizare și la spital.

”O să fie consecințe, asta vă pot spune. Ancheta este în desfășurare, iar peste o săptămână vă putem da mai multe detalii. Pacienta avea peste 70 de ani și suferea de colici abdominale”, au declarat reprezentanți ai spitalului.

Potrivit unor surse din administrație, primarul din Sebeș, Dorin Nistor, a primit filmarea aparținătoarei pe Facebook, iar a doua zi a organizat o ședință cu medicii din spital și cu personalul administrativ, instituția aflându-se în subordinea administrației locale.

De asemenea, filmări din această ședință au fost publicate pe internet, iar primarul cere conducerii spitalului începerea unei anchete.

”Vă cred că sunt probleme, vă cred că oamenii sunt agitați când vin aici că un vin de bucuroși, dar reacțiile noastre trebuie să fie pozitive și să încercăm să avem răbdare cu ei. Dacă pur și simplu nu îi vrem să-i vedem sau pur și simplu le întoarcem spatele, reacția negativă a pacienților se răsfrânge asupra tuturor. Degeaba 20 muncesc bine și trei își bat joc de pacienți pentru că imaginea spitalului are de suferit în totalitatea ei și inclusiv a administrației locale. Vreau să facem o anchetă pe cazul pe care cred că îl știți. Avem o sesizare în acest sens și vreau să se clarifice. O să-mi spuneți că nu e voie să se filmeze sau că nu e voie să reacționeze oamenii într-un fel sau altul. Nu e voie, dar se întâmplă, e un spațiu public. Vă rog să nu mai tolerați astfel de reacții, că e vorba de asistentă, de un angajat de la administrativ și așa mai departe (…) Faptul că eu mă întorc cu spatele în timp ce spune <De ce nu vreți să o consultați pe mama?>. <Lasă-mă în pace, pleacă de aici, lasă că știu eu>. Acestea nu sunt reacții normale. Eu de asta discut, asta se vede în filmare”, a spus primarul la ședința cu medicii.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea