Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: Ai fost vreodata blocat în trafic în spatele unui TIR? Samsung lansează tehnologia „vezi prin camion”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ai fost vreodata blocat în spatele unui camion și ai simţit că depăşirea este nesigură din cauză că nu puteai să vezi bine ce vine din faţă?

Pentru a depăși această situație potențial periculoasă, ingenioşii specialişti de la Samsung au pus la punct un produs pe care l-au denumit „Truck Safety” şi care permite şoferului să „vadă” practic prin camion.

Safety_Main Samsung

Pentru ca acest lucru să fie posibil, camionul este echipat cu cameră video în partea din față, care afișează imagini de pe patru panouri la partea din spate a vehiculului. Conducătorii auto au astfel posibilitatea de a vedea situaţia traficului rutier în faţă şi pot să depășească camionul în siguranță.

„Până în prezent Samsung a fost în măsură să confirme că tehnologia funcționează și că această idee poate salva cu siguranta vietile multor oameni,”, scru reprezentanţii blogului Samsung Tomorrow intr-o postare recenta.

AQCbuZp

Compania Samsung Argentina lucreaza in prezent cu guvernul și ONG-urile care activeaza in domeniul sigurantei rutiere pentru a obține avizele și aprobările necesare implementarii acestui proiect, care va reduce numărul ridicat al accidentelor rutiere care au loc pe drumurile cu două benzi, în special atunci când un conducător auto încearcă să depășească vehiculul mare.

 

Cel mai mare obstacol evaluat de Samsung este legat de cost. În timp ce camera ar putea fi ieftina pentru cele mai multe companii, instalarea patru ecrane pe camion este costisitoare și ar necesita investiții inca considerate mari de companiile de transport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea