Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: A10 Sebeș-Turda, lotul 1, „Autostrada macilor” – 2-3 luni pentru obținerea autorizațiilor de construire pentru secțiunile B și C. Termenul de execuţie – aproximativ 26 de luni după rezolvarea ultimelor blocaje

Ziarul Unirea

Publicat

în

A10 Sebeș-Turda, lotul 1, „Autostrada macilor” – 2-3 luni pentru obținerea autorizațiilor de construire pentru secțiunile B și C ale LOTULUI 1. Termenul de execuţie – aproximativ 26 de luni după  rezolvarea ultimelor blocaje

În urma discuţiilor cu reprezentanții constructorului (Impresa Pizzarotti) și ai consultantului, Asociaţia Pro Infrastructura a obținut o radiografie a stadiului actual al lucrărilor pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, precum și un orizont de timp pentru rezolvarea ultimelor blocaje birocratice și apoi pentru finalizarea lucrărilor.

Citește și: FOTO/ VIDEO| Autostrada Sebeș – Turda: Lotul 3, singurul finalizat la timp

Este îmbucurător faptul că într-un orizont de timp de 2-3 luni se estimează rezolvarea ultimelor blocaje și anume obținerea autorizațiilor de construire pentru secțiunile B și C ale acestui lot, cele care conțin nodurile rutiere Alba Iulia Nord și Sebeș. La 2 ani și jumătate de la debutul acestui contract, încă nu se poate lucra pe aceste secțiuni critice, făcând restul de 14 kilometri autorizați nefuncționali în momentul finalizării.

Din păcate, vestea rezolvării iminente a problemelor birocratice a fost umbrită de declarațiile reprezentanților Impresa Pizzarotti. Astfel, coordonatorul de proiect a declarat că pe secțiunea B, ce conține nodul Alba Iulia Nord, termenul de execuție după obținerea autorizației de construire este de 22 de luni, iar pe secțiunea C (nodul rutier Sebeș) este de 26 de luni.

Citește și: FOTO/ VIDEO: Pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, se va putea circula cel mai devreme la sfârșitul lui 2019

Trebuie amintit faptul că termenul de execuție pentru întreg lotul este de 18 luni, așa cum a fost asumat prin contract de constructor. Chiar dacă acest termen este deja depășit din diferite motive, ne așteptăm să fie respectat de către cei de la Impresa Pizzarotti din momentul în care se va emite autorizația de construire și se va putea intra în teren fără alte limitări. Asumarea și comunicarea unor termene mult mai mari pe secțiuni după rezolvarea tuturor problemelor birocratice este un fapt regretabil, sugerând o lipsă de profesionalism și predictibilitate.

„Ne exprimăm speranța că responsabilii de acest contract din cadrul CNAIR vor urmări respectarea termenelor contractuale din momentul rezolvării tuturor blocajelor de ordin birocratic, aplicând, dacă e cazul, sancțiuni contractuale pentru fiecare zi de întârziere”, precizează reprezentanţii Asociaţiei ProInfrastructura.

Rezolvarea cu celeritate a ambuteiajelor kilometrice care se formează în fiecare zi pe DN 1, sectorul dintre Sebeș și Alba Iulia, ar trebui să fie o prioritate atât pentru compania de drumuri, cât și pentru un constructor care se dorește serios și capabil.

Citește și: FOTO/ VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2 – Lucrări mult întârziate, în principal din cauza unei slabe mobilizări a constructorului

Acest lot a fost poreclit „autostrada macilor” pentru că în primăvara anului trecut blocajele birocratice au permis dezvoltarea unui câmp de maci chiar pe aliniamentul autostrăzii.

Pe filmarea publicată de către Asociaţie puteți vedea stadiul lucrărilor pe toată Autostrada A10 la 1 iunie 2017. Lotul 1 începe la minutul 17 al filmării din avion (în apropiere de Alba Iulia) și se încheie cu nodul Sebeș (conexiune cu Autostrada A1).

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea