Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: 1 Decembrie la Alba Iulia – Te Deum la Catedrala Reîntregirii. Moment de reculegere pentru victimele din Colectiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 1 Decembrie 2015, începând cu ora 12.00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a avut loc tradiționala slujbă dedicată aniversării Zilei Naționale a României.

Te Deum Ziua National Alba Iulia 2015 (15)

Ceremonia religioasă, la care au participat numeroase oficialități, a fost oficiată de ÎPS Irineu – Arhiepiscopul de Alba Iulia, alături de un sobor de preoți, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea visului de veacuri al unităţii naţionale.

În curtea catedralei, au asistat la slujba de Te Deum sute de români de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării și din Republica Moldova.

Cuvântul adresat românilor de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei din #Colectiv și a celor care și-au pierdut viața în urma atentatelor teroriste din ultima perioadă, precum cele de la Paris.

Te Deum Ziua National Alba Iulia 2015 (2)

Alocuțiunea ierarhului a continuat cu o rememorare atentă și plină de emoție patriotică a originii de peste 2000 de ani a neamului românesc și lupta pe care acesta a dus-o pentru conturarea, păstrarea și afirmarea identității și unității naționale. A fost subliniat și rolul fundamental pe care credința creștină și Biserica Ortodoxă le-au avut în devenirea națiunii române de astăzi.

ÎPS Irineu nu a ocolit în cuvântarea sa criza socială, morală și spirituală cu care ne confruntăm ca și națiune. A pomenit drept semne și consecințe ale acestei crize practicarea nejustificat de mare a avorturilor și numărul în creștere al divorțurilor. A pomenit și criticat totodată fenomenul corupției.

YouTube video

Arhiepiscopul de Alba Iulia a transmis astfel, chiar de Ziua Națională a României, un mesaj ferm către credincioși și conducători, criticând acele comportamente care sunt specifice îndepărtării de credință, îndepărtării de adevăr, îndepărtării de Dumnezeu.

ÎPS Irineu a subliniat, la finalul slujbei, că 1 Decembrie este ziua bucuriei, a învierii neamului, iar datoria noastră este să ne amintim mereu de eroi, cu recunoștință.

Ceremonia a continuat cu un moment înălțător – respectiv cu colinde și cântece patriotice interpretate la superlativ de membrii corului Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

B.P

[nggallery id=1355]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea