Rămâi conectat

Politică Administrație

Vicepreședintele Senatului Teodor Atanasiu a rămas pe dinafara Parlamentului după ce a candidat pe lista PNL Buzău, motivând că Alba e prea departe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele Senatului Teodor Atanasiu nu a obținut încă un mandat de senator, după ce a candidat pe lista PNL Buzău, deși e originar din Cugir, motivând la începutul lunii septembrie că județul Alba e prea departe de București, unde s-a mutat cu familia.

atanasiu-iohannisUn oficial al Biroului Electoral Județean (BEJ) Buzău a declarat pentru ziarulunirea.ro că PNL nu a obținut niciun mandat de senator.

Teodor Atanasiu, căruia prietenii îi spun ”Tase”, a fost un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, pe care l-ar fi convins să preia șefia PNL după demisia lui Crin Antonescu, iar apoi l-a susținut pentru a candida la prezidențiale din partea ACL.

Fost ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu, Atanasiu a fost unul dintre cei care au inițiat fuziunea dintre PNL și PDL, iar apoi, potrivit celebrelor stenograme ale unor discuții purtate la Bistrița, a afirmat că liberalii nu mai au nevoie de cei din PDL, iar promisiunea privind desemnarea lui Cătălin Predoiu în fotoliul de premier este doar o iluzie. În ciuda criticilor venite din partea foștilor lideri ai PDL, care i-au cerut demisia, Atanasiu a rămas ”în picioare”, fiind în prezent prim-vicepreședinte al PNL.

Teodor Atanasiu a fost președinte al Consiliului Județean Alba, președinte al Autorității de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) deputat și senator, iar în plan politic a condus timp de 20 de ani PNL Alba, fiind o scurtă perioadă de timp și președinte al PNL București.

Atanasiu a intrat, la începutul acestei săptămâni, în cărți și pentru funcția de secretar general al PNL, însă a pierdut-o în fața lui Marian Petrache, care o va ocupa până la Convenția Națională. Totodată, în 2014, după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte, Atanasiu și Ludovic Orban și-au arătat intenția de a candida pentru președinția PNL, funcție ocupată apoi de Alina Gorghiu, care a demisionat după alegerile parlamentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea