Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Veste bună pentru părinţii din Cugir aflaţi la finalul concediului de îngrijire: va fi amenajată o creşă la grădiniţa “Prichindel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numeroşi părinţi, în momentul în care revin la servici la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. În sprijinul acestora, adminsistratia locală a conceput un proiect care permite înființarea unor grupe în regim de creşă, în cadrul grădiniţei Prichindel.

Proiectul a primit aprobarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit declarațiilor Administratorului Public, Marius Jibotean “ Grădiniţa “Prichindel” urmează să beneficieze de o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare, astfel încât aici să poată funcţiona pe lângă grădiniţă şi o creşă destinată copiilor mai mici de 3 ani.”

Din spusele Administratorului Public, vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, de dotare cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor. Clădirea se va reabilita termic prin executarea izolaţiei pereţilor exteriori, înlocuierea instalaţiei de încălzire şi executarea instalaţiei de asigurarea a climatului ambiental cu ventiloconvectoare. De asemena, se vor înlocui cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată, şi se vor monta panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică.

Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianţa familială, sigură şi confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupelor de copii. Spaţiul va fi amenajat, împrejmuit și dotat corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber.

“Prin realizarea acestor investiţii, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la condiţiile igienico-sanitare,  de siguranţă, de odihnă și activitate care îi privesc pe copiii mai mici de 3 ani” a precizat Marius Jibotean.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 4.500.000 lei, iar durata de realizare este de 13 luni. În perioada următoare se va semna contractul de finanţare, urmând ca lucrarea să fie licitată.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea