Rămâi conectat

Actualitate

Veste bună pentru cei din învăţământ: Concediul de creştere a copilului, luat în calcul la vechime

Alexandra Mates

Publicat

în

Senatul a adoptat, marţi, o propunere legislativă prin care se ia în considerare concediul de creştere a copilului ca perioadă de neîntrerupere a vechimii de 10 ani, necesară obţinerii sporului de stabilitate, pentru personalul didactiv şi auxiliar din învăţământ, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Senatului cu 92 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. Propunerea legislativă modifică Legea nr. 63/2011, privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, în sensul luării în considerare a perioadei concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, ca perioadă de neîntrerupere a vechimii de 10 ani, necesară obţinerii sporului de stabilitate, care se acordă după împlinirea a 10 ani de activitate neîntreruptă în învăţământ.

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 63/2011, privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi PNL şi PDL.

Iniţiatorii apreciază că este nedrept ca femeile care dau naştere unui copil şi stau în concediu pentru creşterea şi îngrijirea lui, să nu beneficieze de o excepţie în stabilirea vechimii de 10 ani de activitate neîntreruptă, necesară pentru a beneficia de sporul de stabilitate, care se calculează prin aplicarea unui procent de 15% la salariul de bază şi devine bază de calcul pentru alte sporuri şi drepturi salariale.

Semnatarii propunerii legislative mai arată în expunerea de motive că această măsură nu va dezechilibra bugetul de stat, dar poate încuraja natalitatea în rândul populaţiei active.

Comisia de muncă, familie şi protecţie socială a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative, care face parte din categoria legilor ordinare.

Senatul este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor urmând a da votul final pe această lege.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea