Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veste bună pentru angajați, în 2017: Abonamentele medicale sunt deductibile, în limita a 400 de euro pe an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Abonamentele medicale sunt deductibile, în limita a 400 de euro pe an

Un angajat care alege să deţină un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, în limita a 400 de euro pe an. Guvernul României a adoptat, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 3/6 ianuarie 2017, o modificare a Legii 227/2015, prin care se introduce deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 3 din 6 ianuarie 2017 modifică Legea 95/2006 privind reforma în sistemul sănătăţii şi aduce noi beneficii pentru angajaţi şi salariaţi.
Abonamentele medabonament medicalicale sunt dedicate prevenției și sunt centrate pe diagnosticarea din timp a problemelor de sănătate, precum și pe tratamentul prompt al acestora, spre deosebire de asigurările private de sănătate, care acoperă un risc medical și sunt accesate în cazuri de urgență.
Potrivit noilor prevederi, fiecare angajat poate beneficia de un aşa numit abonament medical, care să includă mai multe servicii de specialitate, în limita a patru sute de euro pe an, pentru fiecare angajat în parte. Sumele astfel cheltuite vor fi deduse din impozitul pe care angajatorul îl datorează. Cu alte cuvinte, angajatorul poate alege să ofere aceste beneficii angajaţilor săi sau să dea banii la stat.
Această facilitate nu are absolut nicio legătură cu asigurarea de sănătate din sistemul public de asigurări, contribuţia pentru aceasta fiind separată, şi nici cu controalele periodice din domeniul medicinei muncii.
Este un serviciu complementar pe care angajatorul îl poate oferi, dacă doreşte, angajaţilor.
Sursa: economica.net

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea