Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vasile Blaga, la Alba Iulia: ”PNL Alba este cea mai puternică organizație din România. Sunt 2 oameni aici care au decis că trebuie să facem ce nu am reușit în 30 de ani”

Alexandra Mates

Publicat

în

blaga gorghiu alba iulia”Cea mai puternică organizație a PNL din România este cea din Alba”, a declarat, sâmbătă, copreședintele PNL, Vasile Blaga, aflat la Alba Iulia cu ocazia lansării candidațiilor PNL Alba la alegerile locale 2016. Totodată, Blaga a menționat că în acest județ ”sunt doi oameni care au decis că trebuie făcut ceea ce nu s-a reușit în 30 de ani, și anume să unească cele două partide”.  

Declarația a fost făcută înainte de ceremonia de lansare a candidaților din județ,  într-o conferință de presă la sediul PNL Alba la care au participat, alături de copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba – primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava și președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

”Peste tot ne simțim bine între colegii noștri, chiar dacă nu peste tot situația este roz. Însă, în acest sfârșit de săptămână suntem în trei orgnziații fanion ale noastre. Ieri am fost în Sibiu, astăzi suntem în Alba și mâine vom fi în Brașov. La masa asta sunt doi oameni din cei douăsprezece din Alba, care au decis că trebuie să facem ceea ce nu am reușit în 30 de ani, adică să unim cele două partide. Și trebuie să recunosc, atunci, atât eu, cât și o parte dintre vechii peneliști, ne gândeam dacă este posibilă fuziuneablaga alba iulia, ne gândeam din nou la o alianță maximală pentru alegerile prezidențiale(…) Eu vreau să le mulțumesc foarte mult  lui Mircea Hava și Teodor Atanasiu că au dus steagul mai departe”, a declarat Vasile Blaga.

Liderul PNL nu s-a ferit să spună că se află ”în cea mai puternică organizație a PNL, județul Alba, precizând că cei de aici au înțeles demult atât ce înseamnă buna gospodărire atât în administrație cât și în interiorul partidului.

” Cea mai puternică organizație a PNL este cea din Alba, ca structură, ca organizare, și nu pentru că au aici această majoritate în administrația publică locală, ci pentru că efectiv au înțeles, nu de acum, demult, ceea ce înseamnă buna gospodărire și în interiorul partidului nu numai a colectivităților pe care le coordonează”, a spus Blaga.  Totodată, acesta a ținut să le mulțumească lui Hava și lui Atanasiu că au fost de acord ca Florin Roman, care pentru el este un coleg mai nou, să meargă la București. ” Florin Roman este și pentru mine și pentru doamna Gorghiu una dintre mâinile noastre în ceea ce însemană gospodărirea partidului la nivel central. Nu este simplu nici pentru organizație și, probabil, nici pentru el, dar noi facem, sperăm, treaba cât mai bine”.

Legat de declarațiile lui Zgonea, care a spus că ”Alba Iulia este municipiu reședință de județ doar pe hârtie, iar singura bucurie pe care o au cetățenii acestui oraș este prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României”, liderul PNL a ținut să-l contrazică, spunând că l-a mirat declarația lui și că pentru el ”Alba este unul dintre cele mai gospodărite județe din țară”.

”Suntem într-un județ nu foarte bogat din Ardeal, în Alba, în care numai anul trecut a crescut salariul mediu cu 261 de lei și a depășit deja 1800 de lei. Într-un județ care face parte, după toate prognozele, din a doua categorie de șase județe din țară în care în acest an se va depăși, ca și PIB pe cap de locuitor, 8000 de euro. 10.000 de euro s-a realizat doar în șase județe”, a declarat Blaga.

”Mircea Hava este pe locul 1 în țară în ceea ce privește absorția fondurilor europene pe cap de locuitor. Îmi aduc aminte, când eram Ministrul Dezvoltării, că dacă nu aș fi fost așa echilibrat îmi lua toți banii de pe POR, pentru că el cu Gheorghe Falcă aveau proiecte să acopere tot POR-ul”, a mai spus copreședintele PNL, Vasile Blaga.

Vasile Blaga a încheiat spunând că ”organizaia PNL din Alba va trebui să obțină un scor prin care să mai compenseze anumite nerealizări din alte județe.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea