Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| Premierul Victor Ponta a demisionat: ”Am dovedit că rezist la orice bătălie cu adversarii politici. Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Ar fi o mare greșeală, am avea toți de suferit”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul ministru Victor Ponta își va da demisia din funcție, a anunțat miercuri la Parlament președintele PSD, Liviu Dragnea.

Ponta

„A hotărât să-şi depună mandatul pentru că nu se mai poate continua aşa”, a declarat Liviu Dragnea care a precizat că a precizat că decizia premierului a fost luată ca urmare a faptului că partenerii de coaliţie nu au înþeles că trebuie să îşi asume responsabilitatea politicã pentru evenimentele tragice, el sugerând astfel cã vicepremierul Gabriel Oprea şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au refuzat să facă pasul înapoi.

UPDATE:  „Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cazul societății și dorința, din nou legitimă, de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv — n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl așteaptă și, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvenului”, a declarat premierul.

Ponta și-a motivat gestul, adăugând că, de-a lungul anilor, ca politician, a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii politici.

„Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Și cred că ar fi o mare greșeală și cred că am avea toți de suferit”, a spus premierul demisionar.

El a adăugat că supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze „în jocuri politice, jocuri de putere, cu efecte negative imposibil de anticipat”.

Premierul demisionar Victor Ponta a anunțat că actualul Cabinet își va îndeplini atribuțiile până la formarea noului guvern.
El a anunțat că își depune mandatul de premier, precum și pe cel al Guvernului pe care-l conduce.

„Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuțiilor între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o. Procedurile politice urmează în cursul zilei”, a spus Ponta, la Palatul Victoria, într-o declarație de presă, în care a anunțat că își depune mandatul.

Victor Ponta a mai declarat că justiția va stabili răspunderea juridică în cazul tragediei de la clubul Colectiv, el considerând că principalii vinovați în acest caz sunt „lăcomia și iresponsabilitatea”.

„Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiție și am văzut că a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică. Și, să nu ne păcălim, principalii vinovați sunt lăcomia și iresponsabilitatea. Dacă pedepsim pe altcineva, și nu lăcomia și iresponsabilitatea, vom repeta aceste tragedii”, a susținut premierul la Palatul Victoria.

Ponta a precizat că la ora 16.00 va avea loc o ședință specială a Guvernului, în care le va mulțumi miniștrilor cu care a lucrat și pentru a pregăti perioada de tranziție către viitorul Cabinet.

Știre în curs de actualizare. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea