Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: COD GALBEN de furtună, în mai multe localități din județul Alba. Averse, descărcări electrice grindină și intensificări ale vântului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă luni după-amiaza, în mai multe localități din județul Alba.

Potrivit meteorologilor,  în intervalul orar 17.25  –  19.00 sunt vizate localități din jumătatea de nord a județului: Abrud, Baia de Arieș, Blaj, Câmpeni, Bistra, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Crăciunelu de Jos, Fărău, Hopârta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lupșa, Mihalț, Mogoș, Ponor, Poșaga, Rădești, Râmeț, Roșia Montană, Sălciua, Sâncel, Sohodol, Șona, Vadu Moților, Valea Lungă, Vidra.

Până la ora 17.30,  se vor semnala averse de ploaie ce pot cumula 25-30 l/mp însoțite de descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului în localitățile Mirăslău, Unirea și zona de munte a județului.

În intervalul orar 15.20 – 16.20, sunt vizate localitățile Alba Iulia, Sebeș, Berghin, Ciugud, Cut, Daia Română, Ighiu, Meteș, Pianu, Sântimbru, Șpring, Vințu de Jos. Sunt semnalate averse de ploaie ce pot cumula 20-25 l/mp însoțite de descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Avertizări similare au fost emise și pentru județele Caraș-Severin, Maramureș, Botoșani, Cluj, Neamț, Arad, Bihor și Sălaj.

sursa: meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea