Rămâi conectat

Curier Județean

Unul dintre cele mai mari proiecte din ţară – modernizarea căii ferate dintre Alba şi Mureş costă 1,1 miliarde euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ţară, finanţat din fonduri europene, în valoare de 1,1 miliarde euro, prevede modernizarea căii ferate dintre Coşlariu (judeţul Alba) şi Sighişoara (judeţul Mureş), parte a Coridorului IV Pan – European.

La finalazarea lucrărilor, trenurile vor putea circula cu viteza maximă de 160 kilometri pe oră. Termenul de finalizare, amânat deja cu circa una an, este 30 ianuarie 2017.

Finanţat de Comisia Euro­peană, prin Fondul de Coe­ziune, proiectul are o valoare de 4,9 miliarde lei, cuprinde reabilitarea şi modernizarea a 89,5 km de linie dublă electrificată de cale ferată între localităţile Sighişoara şi Coş­lariu, incluzând toate struc­turile conexe şi lucrările auxi­liare pentru asigurarea unei viteze maxime pentru trenurile de călători de 160 km/h,  şi a unei viteze maxime a trenurilor de marfă de 120 km/h.
Practic, este vorba despre reabilitarea pe 63,46 km de linie de cale ferată dublă electrificată, construirea a 26,04 km de linie de cale ferată dublă electrificată şi reabilitarea a 10 staţii de cale ferată sau halte de mişcare.

Potrivit CFR, la finalul anu­lui trecut, cea mai avansată porţiune era cea dintre Mică­sasa şi Coşlariu, care ajun­sese la 70% din lucrări, în vreme ce pe restul porţiunilor, lucrările erau gata în proporţie de 57%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea