Rămâi conectat

Curier Județean

Unsprezece cai nesupravegheați au pătruns pe o tarla din jurul Blajului şi au păscut lucerna cultivată. Proprietarii, sancționați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unsprezece cai lăsaţi nesupravegheaţi au pătruns pe o tarla din jurul municipiului Blaj şi au păscut lucerna cultivată pe aceasta. Proprietarii cailor au fost identificaţi de jandarmi şi sancţionaţi contravenţional.

Incidentul s-a petrecut la intrarea dinspre Alba Iulia în municipiul Blaj, luni, 11 aprilie, în jurul orei 13.00. Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de proprietarul  câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. În scurt timp, jandarmii au identificat proprietarii cailor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-i supraveghea astfel încât aceştia să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de trei bărbaţi din comuna Panticeu, judeţul Cluj, cu vârste cuprinse între  21 şi 43 de ani, proveniţi dintr-un grup care staţionează temporar în zonă. Aceştia şi-au recunoscut fapta şi au admis ca pe viitor să-şi ţină mai atent sub observaţie animalele. Toţi trei au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 100 lei.

Reamintim faptul că, potrivit prevederilor legale, “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuând faptul că „proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea