Rămâi conectat

Sport

Uniristul Cătălin Suciu, navetist între două loturi naţionale | Noi convocări la Under 19, în Israel, pentru portarul unirist şi Chelaru (Metalurgistul Cugir)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii jucători din Alba, portarul Cătălin Suciu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia) şi mijlocaşul Marius Chelaru (Metalurgistul Cugir) sunt iarăşi comvocaţi al echipa naţională a României Under 19, după cantonamentul din Cipru urmând două josuciucuri de verificare în Israel. Goalkeeperul albaiulian are în agendă şi o altă convocare, în Italia, la lotul „tricolorilor” Under 18 (categoria sa de vârstă).

AFC Unirea 1924 Alba Iulia este obligată să-şi caute portar, întrucât nu se poate baza în primăvară pe serviciile tânărului Cătălin Suciu. Motivul este unul pozitiv, deoarece tânărul goalkeeper este angrenat în acţiuni ale echipelor naţionale la diverse categorii de vârstă. După ce anul trecut a impresionat în Turul de Elită din Anglia, cu reprezentativa Under 17, talentatul portar ce va împlini 18 ani în luna noiembrie are parte de convocări multiple. Abia revenit din Cipru, albaiulianul va pleca iar la un stagiu în Israel, în perioada 9-18 februarie, ce cuprinde două jocuri de verificare cu selecţionata similară a ţării gazdă, alături de Chelaru (Metalurgistul Cugir), la această acţiune a României Under 19 nefiind solicitat Cornea (Performanţa Ighiu). Asta, deşi Cătălin Suciu este cel mai mic dintre „tricolorii” Under 19, ce se pregătesc astfel pentru jocurile oficiale din grupa a treia a Turului de Elită găzduită de Austria, în perioada 24-29 martie 2016. România le va avea ca adversare pe Cehia, Slovacia şi echipa ţării gazdă. Cele 7 câștigătoare ale grupelor din Turul de Elită vor fi prezente în ultima fază a competiției, alături de Germania, ţara organizatoare a EURO Under 19. “Cătălin a lăsat o impresie foarte bună la echipele naţionale şi are numeroase oferte externe, din Italia sau Anglia. Şi dacă nu va reuşi un transfer imediat, suntem obligaţi pentru retur să căutăm un portar, ţinând cont de numeroasele acţiuni ale echipelor naţionale în care este angrenat”, a declarat Mihai Dăscălescu.

*Din Cipru, la Roma, via Israel!

Şi asta nu e totul, deoarece abia revenit în ţară Cătălin Suciu va bifa un alt stagiu extern, de data aceasta cu echipa naţională Under 18, categoria sa de vârstă. „Tricolorii” conduşi de Costel Enache sunt angrenaţi, din 25 februarie, într-un turneu internaţional, la Roma, alături de Anglia, Grecia şi echipa naţională de amatori a Italiei.
Până atunci însă, să trecem în revistă şi evoluţiile celor trei jucători din Alba, Suciu (AFC Unirea Alba Iulia), Chelaru (Metalurgistul Cugir) şi Ed. Cornea (Performanţa Ighiu), în recentul stagiu centralizat efectuat de formaţia condusă de Andrei Spier, în Cipru, la Ayia Napa. La întâiul meci, scor 0-3 (0-3) cu TSKA Moscova Under 21, Chelaru a intrat la pauză în echipa României, Cornea în ultimele 10 minute, iar Suciu nu a evoluat. În al doilea joc, 1-1 (0-0) cu Apoel Nicosia Under 19, Suciu a fost integralist, iar Ed. Cornea a strâns 18 minute (Chelaru neutilizat). În ultimul amical, 4-0 (4-0) cu Rubin Kazan Under 21, Chelaru a marcat golul al 4-lea al echipei noastre. Cătălin Suciu s-a regăsit în formula de start, până în minutul 55, moment când şi Chelaru a fost înlocuit de Ed. Cornea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea