Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Un tânăr din Australia s-a alăturat echipei “Fără risipă” de la Aiud şi a donat produse locale unor familii nevoiaşe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ian PericMai mulţi tineri cu suflet din Aiud, Alba au găsit o metodă ca să prevină risipa şi să-i ajute pe sărmani. Echipa “Fără risipă” din cadrul “Societăţii pentru Consum Responsabil”, adună legumele şi fructele care nu se vând şi le oferă oamenilor nevoiaşi.

Dar nu doar ei au drag de Aiud şi de locuitorii de aici, ci şi oameni de pe alte continente. Un astfel de exemplu este şi Ian Peric, un tânăr australian stabilit la Cluj, prieten al asociaţiei, care s-a alăturat iniţiativei “Fără Risipă”.

Ce a facut Ian pentru Aiud?

ajutor AiudÎn decembrie 2016, acesta a venit la Aiud şi şi-a însuşit rolul de Moş Nicolae pentru 4 familii nevoiaşe cărora le-a dăruit hrană locală şi sănătoasă cumpărată de la producătorii din zona Aiudului. În acest fel tânărul a ajutat şi acele familii, dar a susţinut şi oamenii locului şă-şi vândă produsele pentru care au muncit cu trudă.

“A fost spectaculos, copii minunaţi, familii frumoase! Este o adevărată binecuvântare să poţi dărui hrană şi în acelaţi timp să îi poţi cunoaşte pe aceşti oameni. Mulţumesc Asociaţiei şi tuturor din Aiud, este un oraş foarte frumos, vă recomand să îl vizitaţi, să descoperiţi aceste locuri”, transmite australianul într-o postare pe reţeaua de socializare facebook.

ajutor Aiud2“Societatea pentru Consum Responsabil” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2011  care sprijină consumul responsabil în rândul oamenilor, cu focus deosebit pe cei tineri, acţionând înspre dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a comunităţilor locale în particular, şi a societăţii umane în general, cu dragoste pentru oameni şi respect pentru natură.

Sursa foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea