Rămâi conectat

Sport

Un succes facil la baschet feminin CSU Alba Iulia – Rapid Bucureşti 81-59

Dan HENEGAR

Publicat

în

În faţa unei săli arhipline, CSU Alba Iulia a învins pe teren propriu, scor 81-59 (20-4, 21-19, 22-21, 18-15), pe Rapid Bucureşti, într-o partidă care a contat pentru etapa a 11-a a Campionatului Naţional de baschet feminin, Divizia A.
Echipa antrenată de cehul Tomas Bilek a început bine partida, pe care a dominat-o de la cap la coadă, iar încă de la pauza mare avea un avantaj considerabil pe tabelă, scor 41-23. Pentru CSU Alba Iulia este cea de-a cincea victorie consecutivă, una fără istoric încă de la finele primul sfert şi cea de-a zecea în campionat din 11 partide disputate, în timp ce „vişiniile” au trei victorii şi opt înfrângeri. Situate pe podium, sportivele din Alba Iulia vor întâlni în următoarea etapă în deplasare, sâmbătă, 3 decembrie 2011, „lanterna roşie” pe BBALL 6 Sepsi BC Sf. Gheorghe, numai eşecuri în actuala stagiune, echipă ce intenţiona la un moment dat să se retragă.
*Statistică şi declaraţii
Pentru CSU Alba Iulia au evoluat Breanna Salley – 22 de puncte, 13 recuperări şi 6 pase decisive, Katya Abramzon – 16 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, Nadia Parker – 13 de puncte, 11 recuperări şi 3 pase decisive, Taneisha Harrison –  13 puncte, 5 recuperări şi 6 pase decisive, Eniko Tarţa – 11 puncte şi o pasă decisivă, Luminiţa Manta – 3 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă, Elena Dincă – 3 puncte şi două pase decisive, Cristina Grama şi Bianca Voica – câte o pasă decisivă, Oana Precup, Carmen Negru şi Corina Ceauşu.

A fost o victorie muncită, dar nu un joc senzaţional, au fost fete care nu au fost în cea mai bună formă, dar ne-am atins scopul, aşa că nu pot să spun că sunt nemulţumit sau dezamăgit. Se vede însă că jocul nostru este în creştere„, a afirmat antrenorul Tomas Bilek. Breanna Salley, principala realizatoare a echipei din Cetatea Marii Uniri a afirmat că: „A fost genul de meci pe care te aşteptai să îl câştigi şi se întâmplă să îţi pierzi din concentrare, dar sunt mulţumită că a ieşit bine la final. Am făcut un joc colectiv bun şi spun că este o victorie meritată„. O altă jucătoare americancă Nadia Parker, prima în topul recuperărilor a menţionat faptul că în condiţiile unui joc considerat facil este firesc să apară şi lipsa de concentrare. „Meciul a fost unul distractiv, am avut însă şi unele greşeli minore, care puteam să le evităm. Sper ca în continuare că ne facem jocul bun defensiv pe care îl avem, să mai lucrăm un pic la atac şi cu siguranţă totul va fi bine”. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea