Rămâi conectat

Politică Administrație

Un primar, un viceprimar și un jurist, candidații PSD la Abrud, Aiud și Ocna Mureș

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba și-a anunțat candidații la Primăriile Abrud, Aiud și Ocna Mureș, joi, în cadrul unei conferințe de presă. La Abrud, primarul Nicolae Simina candidează pentru un nou mandat, la Aiud, viceprimarul Liviu Rusu a fost desemnat de organizație să candideze pentru funcția de primar, iar la Ocna Mureș a fost ales Leahu Ioan Mircea, care este jurist și diriginte la oficiul poștal din localitate.

candidatii PSD01

Liviu Octavian Rusu, actualmente viceprimar, a fost primar al Aiudului în perioada 2000-2004.

Rusu candidează pentru un nou mandat la Aiud și spune că principala problemă este lipsa locurilor de muncă. Acesta a arătat că în 2004, la finalul mandatului său, erau mai multe locuri de muncă, iar soluția pentru această problemă ar fi amenajarea unui parc industrial. Rusu precizează că, dacă va fi ales, își va îndrepta atenția și înspre reabilitarea străzilor.

Liviu Rusu

”Eu am un alt stil de a conduce Primăria și, ca dovadă că am alt stil, eu am avut multe realizări în 2001-2014. În prima jumătate de an m-am acomodat și eu (…) Nu am niciun interes personal de a candida la primărie. Copiii mei sunt în Cluj, soția mea are venituri, suntem o familie rezonabilă”, a spus Rusu.

Nicolae Simina a exercitat primul mandat la Primăria Abrud în perioada 2012-2016.

Nicolae Simina

Simina a spus că printre realizările sale în cei aproape patru ani se numără modernizarea unor străzi, reabilitarea primăriei, a casei lui Horea, care va fi inaugurată în aprilie. Totodată a menționat că ”a scos gunoiul dintre blocuri”, a modernizat 12 garsoniere, 10 fiind date la familii care nu aveau locuință în baza unor criterii ”bine stabilite de consiliul local”. Simina a mai arătat că a reușit în mare parte să ”pună la punct spitalul”.

Ioan Mircea Leahu a fost desemnat din partea PSD să candideze la Primăria Ocna Mureș.

Leahu este diriginte la oficiul poștal Ocna Mureș fiind de profesie jurist.

Mircea Leahu

Acesta a arătat că Ocna Mureș, din 1990 și până în prezent, a avut primari doar de dreapta – PNL sau PDL.  ”La Ocna Mureș nu putem vorbi de spital pentru că din păcate nu mai funcționează. Promisiunile făcute în campania electorală nu sunt realizate până în prezent. Sunt proiecte de infrastructură însă trebuie să aducem în atenție că Guvernul Ponta a sprijinit acest domeniu. Un alt avantaj – rezervele pe care le-a găsit când a preluat primăria. Și la Ocna Mureș marea problemă e lipsa locurilor de muncă. Majoritatea fac naveta pentru a-și câștiga existența”, a arătat Leahu.

Candidatul PSD a adăugat că cel mai important este ”să fim aproape de  cetățeni și să le rezolvăm problemele”, iar ”în calitate de viitor primar” va face ”lucruri mai eficiente”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea