Rămâi conectat

Actualitate

Un nou tratament pentru bolnavii de cancer dă rezultate remarcabile. O alternativă mai sanatoasă si mai putin dureroasă la chimioterapie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou tratament pentru bolnavii cancer, care s-a dovedit a avea rezultate remarcabile pe un lot de subiecți din Marea Britanie, ar putea schimba pentru totdeauna modul în care sunt tratate afecțiunile oncologice. Zeci de mii de vieți ar putea fi practic salvate, odată cu implementarea la scară largă a acestor noi protocoale clinice.

 umfcluj_medicina1Sute de pacienți cu cancer din Marea Britanie aflați în faze terminale au avut șansa de a observa cum tumorile le dispar complet, datorită acestor noi medicamente testate în cadrul unor protocoale clinice experimentale.

Cel puțin acestea sunt concluziile unui studiu publicat recent in New England Journal of Medicine și prezentat în cadrul celei mai importante conferințe anuale de oncologie din lume, organizată de American Society la Chicago.

Studiul a fost realizat pe 945 de pacienti cu melanom avansat și a fost efectuat cu medicamentele Ipilimumab și Nivolumab. Combinația dintre aceste noi medicamente a vindecat mai mult de jumatate dintre pacientii tratati in cadrul studiului, ale căror tumori fie au fost eradicate complet într-un an de zile, fie au fost reduse semnificativ. Remarcabil este faptul că, potrivit studiului, în mai mult de jumătate din cazuri, tumorile s-au retras sau s-au stabilizat.

„Cred că e extraordinar!,” a declarat Roy Herbst, șef de oncologie medicală la Yale Cancer Centre, unul dintre cercetătorii care au realizat studiul. El numește rezultatele ca fiind „spectaculoase” și crede că se uită la o „schimbare de paradigmă în modul în care sunt tratate bolile oncologie.” .

Noua tehnică de imunoterapie ar putea vindeca o întreagă gamă de tipuri de cancer, inclusiv cancerul ovarian, pulmonar, uterul și cel al intestinului.

Dovezile, potrivit experților de la Yale, sunt atât de copleșitoare încât există speranțe solide ca într-un viitor apropiat aceste noi tratamente oncologice să devină unele standard.

Tratamentul oferă o alternativă mult mai sanatoasă si mai putin durerosa la chimioterapie, care face ravagii. În plus, tratamentele actuale permit viața să fie prelungită cu doar aproximativ noua luni. Unul dintre medicamente – Ipilimumab a fost aprobat de medici britanici, anul trecut. Acesta este administrat in vena la fiecare trei luni și costă aproximativ 100.000 de lire britanice pentru un an de tratament.

„Dovezile in curs de dezvoltare din studiile clinice sugerează că suntem la începutul unei ere cu totul nou pentru tratamente pentru cancer”, susține autorul principal al studiului, Dr. James Larkin a Royal Marsden Hospital.

BT

sursa:time.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea