Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un nou termen pentru proprietarii de firme care încă nu au autorizaţia obligatorie de securitate la incendiu. Fără aviz, riscă să îşi închidă afacerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Proprietarii de firme care încă funcționează fără autorizație de securitate la incendiu riscă din acest motiv să își închidă afacerea. Vor primi o a doua șansă din partea statului, după ce au fost lăsați deja să funcționeze în continuare, pe propria răspundere, până la finalul anului trecut și, ulterior, până la 30 iunie 2017.
Acum, este pregătită o nouă păsuire, în Parlament fiind depus un amendament prin care acest termen este din nou prelungit, de această dată până la 30 septembrie 2017. Amendamentul stabilește ca firmele care au depus, până la 30 septembrie 2017, documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare să fie exceptate de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017. „Acest amendament propus de noi vine în sprijinul celor care doresc să intre în legalitate, să respecte prevederile legate de securitatea la incendiu dar, din diferite motive, au depus documentația cu întârziere.

Atunci când am făcut propunerea, am ținut cont și de supraaglomerarea inspectoratelor pentru situații de urgență, unde au ajuns munți de documente, iar personalul însărcinat cu verificare lor este prea puțin, comparativ cu nevoile. Legile trebuie făcute pentru a instaura reguli, dar și pentru a-i ajuta pe oameni, deoarece nu facem legi pentru instituții, ci pentru cetățenii acestei țări, care ne-au trimis în Parlament să le reprezentăm interesele”, arată parlamentarul care a depus amendamentul, liberalul Florin Roman. Noua prelungire a termenului pentru obținerea autorizației este extrem de importantă pentru firme, care au reclamat că se confruntă cu riscul iminent de a închide afacerea în lipsa acestui aviz.

În luna noiembrie, în prima ședință după tragedia din clubul Colectiv,Guvernul a adoptat o hotărâre care, printre altele, oprește funcționarea construcțiilor sau amenajărilor fără autorizație de securitate la incendiu, până la obținerea acestui document. Termenul limită impus de Guvern pentru obținerea autorizației a fost 31 decembrie 2015.
Organizațiile patronale au reclamat atunci că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) este suprasolicitat din cauza miilor de cereri pentru autorizație și de reclamații depuse de către firmele care nu mai au voie să funcționeze în lipsa autorizației de securitate la incendiu, reglementată mult mai strict de către Guvern după incendiul din clubul Colectiv, astfel că mulți întreprinzători ale căror autorizații expiră nu își mai pot reînnoi documentele până la termenul limită impus de Guvern, riscând eliminarea de pe piață.

Legea nu a fost însă atunci modificată, astfel că, înainte de Sărbătorile de iarnă, ISU a avertizat firmele care organizează spectacole în săli de concerte, spații comerciale, cluburi sau în aer liber, cu o capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau cu o suprafață mai mare sau egală cu 2.500 metri pătrați, că sunt obligate să obțină în prealabil autorizația de securitate la incendiu. Pe acest fond, termenul de obținere a autorizației a fost prelungit până la 31 decembrie 2016. Ulterior, Guvernul a intervenit din nou și a amânat termenul până la 30 iunie 2017.

Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea