Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un nou PROTEST, joi, la APM Alba. Angajații amenință că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil, vor întrerupe activitatea pe timp nelimitat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Alba au întrerupt programul de lucru joi, 16 martie 2017, între orele 12.00 – 13.00, continuând astfel protestul  început marți.

Principalul motiv este adâncirea inechităților salariale din sistemul bugetar, ca o consecință a pastrării nivelului de salarizare la nivelul anului 2009 pentru angajații din agențiile de mediu.

Vedeți și FOTO-VIDEO: PROTEST spontan la APM Alba. Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații au întrerupt lucrul și au ieșit în fața sediului

”Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

În prezent, salariile angajaților agențiilor județene de mediu sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, adimistrațiile publice locale, administațiile finanțelor publice județene. De asemenea, celorlalte categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială, ceea ce a contribuit în mod evident la creșterea discrepanțelor dintre venituri.

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, transmit angajații APM Alba printr-un comunicat de presă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea