Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Un nou caz de înec la Alba. Tânăr găsit de ISU în apele Râului Târnava Mare, după mai multe ore de căutări

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe echipaje din cadrul Gărzii Blaj – ISU Alba au desfășurat, duminică după-amiază, operațiuni de căutare a unei persoane, dată dispărută în apele Râului Târnava Mare, pe raza localității Valea Lungă.

Din primele informații, este vorba despre un tânăr de aproximativ 18 ani care se afla la scaldă.

Vă reamintim că în această dimineață, echipajele ISU din Ocna-Mureș au scos din Râul Mureș cadavrul unei adolescente, care s-a înecat ieri în timp ce se afla la scaldă cu alți copii.

UPDATE 1: ”Duminică, 2.08.2015, Garda de intervenție Blaj și Echipa de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud au fost solicitate să intervină, la ora 19.19, pe raza loc. Valea Lungă, pentru căutarea unei persoane în vârstă de 18 ani dispărută în apele Râului Târnava Mare. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și o barca pneumatică, dar persoana nu a fost găsită. În dimineața zilei de 3.08.2015, ora 09.00, s-au reluat căutările pe Râul Târnava Mare”, precizează reprezentantul ISU Alba.

UODATE 2: Potrivit pompierilor, cadavrul a fost găsit în jurul orei 11.00, la aproximativ 50 de metri de locul in care a vost văzut ultima data.

Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Dacă nu ştiţi sa înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat.

Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.

În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.

 

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea