Rămâi conectat

Sport

Un nou început pentru Performanţa Ighiu | Gruparea condusă de Adorian Himcinschi trăieşte periculos începutul de stagiune

Dan HENEGAR

Publicat

în

csm-scolar-resita-performanta-ighiu-15Plecată la drum cu surle şi trâmbiţe şi un obiectiv ferm, promovarea în Liga a 2-a, Performanţa Ighiu trăieşte periculos startul sezonului în Liga a 3-a.

Formaţia condusă de Adorian Himcinschi are parte de senzaţii tari, trecând de la agonie la extaz şi retur, pe parcursul jocurilor susţinute. Ultimele două exemple sunt Cupa României, la Sebiş şi deplasarea din Valea Domanului, meciuri în care „principalul” Ighiului a suferit pe margine, din pricina răsturnărilor de situaţii. La Reşiţa, Performanţa Ighiu şi-a trecut în cont primul succes stagional, în secundele de prelungiri, după o confruntare de infarct, în care a condus în trei rânduri şi a fost de fiecare dată egalată. Şi se poate spune că succesul extern dramatic reprezintă un nou început pentru pretendenta la accederea în eşalonul secund, care acum este obligată să depăşească vineri, la Galda de Jos, echipa a doua a UTA-ei „Bătrâna Doamnă”.

*Defensivă submediocră

Ca o oală sub presiune s-a prezentat gruparea ighiană la confruntarea din Caraş-Severin, în condiţiile în care era constrânsă să învingă, obiectivul fixat de conducere după ruşinea de pe „Cetate” cu Ripensia Timişoara, fiind trei victorii la rând. Performanţa a dovedit forţă ofensivă, însă iarăşi a fost trădată de o defensivă şovăitoare, compartimentul fiind un adevărat „călcâi a lui Achile” pentru pretendenta la promovare. Între buturi, juniorul Mikloş şi nou-venitul Tiut nu pot să-l facă uitat pe Roberto Bodea, portarul ce a impresionat în prima parte a sezonului de debut în Liga a 3-a. Şi astfel, ighienii suferă, primind gol în fiecare joc disputat, ajungând la 9 încasate, cea mai slabă apărare a Seriei a 4-a. De altfel, după 270 de minute disputate în acest campionat, Performanţa este depăşită la acest capitol doar de ASA Tg. Mureş 2 (10 goluri) şi CSM Paşcani (13 goluri primite), fiind antepenultima între cele 73 de combatante din Liga a 3-a. „Ştim că lucrurile nu funcţionează cum ar trebui în defensivă. Suntem obligaţi să corijăm aceste deficienţe, să găsim soluţii pentru ca în etapele viitoare să nu mai trăim periculos şi să suferim în defensivă. Echipa dovedeşte forţă, îşi creează oportunităţi, marchează, dar în acelaşi timp recunoaştem că avem probleme la faza de apărare”, a comentat antrenorul Adorian Himcinschi.

*Sistem tactic modificat!

Deşi beneficiază de un „careu” extrem de valoros în ofensivă, poate cel mai puternic atac între cele 4 conjudeţene prezente în Liga a 3-a, cu nume precum R. David (golgheterul eşalonului terţ sezonul precedent), S. Szekely, F. Himcinschi sau S. Turuş, echipa din Ighiu a modificat sistemul tactic, după eşecul cu „Ripi”. Himcinschi a preferat o aşezare tactică 4-2-3-1, ce-i include pe Poiană şi Keita, sacrificând în acelaşi timp unul dintre vârfuri. Mutarea ce se anunţă îndrăzneaţă oferă şi mai multă concurenţă în planul ofensivei, cei patru bătându-se practic pentru un singur tricou de titular. Oricum, misiunea lui Himcinschi se anunţă în continuare extrem de delicată, sub presiunea rezultatelor imediate şi obligativitatea recuperării terenului pierdut.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea