Rămâi conectat

Politică Administrație

Un fost ministru al Culturii ar vrea să transforme Muzeul din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că la o sută de ani de la actul de la 1 Decembrie 1918 i se pare absolut necesară transformarea Muzeului Unirii din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri, cu două componente: muzeală şi de cercetare ştiinţifică pluridisciplinară a acestui eveniment istoric. 

Vulpescu, Teodorovici, Dirzu01Acesta s-a aflat în județul Alba, alături de fostul ministru Eugen Teodorovici, unde a avut întâlniri electorale cu membrii PSD.

Vulpescu a mai arătat că un proiect naţional de aniversare a Marii Uniri reprezintă o urgenţă naţională, un proiect care să nu se rezume la festivism politic, ci să conţină şi substanţă culturală.

Ionuţ Vulpescu a arătat că reușita anului aniversar 2018 depinde atât de voinţa politică de a face posibilă atingerea obiectivelor programului, cât şi de implicarea tuturor celor interesaţi – instituţii, oameni de cultură, administraţie centrală şi locală.

”Această transformare este necesară deoarece, la o sută de ani de la Marea Unire, este nevoie ca acest act să nu mai fie înţeles exclusiv în componenta sa istorică. Marea Unire a avut consecinţe în politica europeană, în legislaţia internaţională a drepturilor minorităţilor, în economia şi finanţele regiunii şi a reconfigurat decisiv întregul spaţiu al Europei Centrale şi de Est. O cercetare pluri şi interdisciplinară a consecinţelor Marii Uniri ar fi extrem de utilă României de azi, ajutându-ne să înţelegem mai bine contextul intern şi internaţional în care ne aflăm”, a spus Vulpescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea