Rămâi conectat

Actualitate

Un deputat PSD vrea majorarea pedepselor pentru trafic de influență și luare de mită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PSD Andrei Valentin Sava a depus la Senat două proiecte de lege de modificare a Codului Penal, privind majorarea pragurilor pentru infracțiunile de luare de mită și trafic de influență. 

Acesta vrea majorarea pragului inferior al pedepsei pentru luare de mită, de la 3 la 4 ani şi a pragului superior, de la 10 la 12 ani, o mărire urmând a se face şi în cazul dării de mită, cu până la 9 ani, faţă de 7 ani, pragul superior, în cazul traficului de influenţă, pedeapsa maximă ajungând la 9 ani, faţă de 7 cât este în prezent.

Potrivit proiectului de modificare a articolului 289 din Codul Penal, „fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 12 ani”, conform news.ro.

Cel de-al doilea proiect depus de deputatul Andrei Valentin Sava prevede majorarea pragurilor pedepselor cu închisoarea pentru traficul de influenţă.

Concret, acesta propune modificarea articolului 291, din Codul Penal, astfel: „pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 9 ani”, scrie Adevărul.

În prezent, Codul Penal prevede închisoare de la 2 la 7 ani pentru traficul de influenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea