Rămâi conectat

Politică Administrație

Un deputat de Alba critică dur poziția CNADNR cu privire la racordarea orașului Cugir la Autostrda A1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia, deputatul liberal de Alba, Dan Simedru, a criticat dur poziția șefului CNADNR, Narcis Neaga, cu privire la racordarea orașului Cugir la Autostrda Orăștie-Sibiu. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a transmis o comunicare Consiliului Județean Alba în care susține că nu este justificată construcția unui nod rutier la intersecţia DJ 704 cu DN7.

 

autostrada-orastie-sibiu-intrare-cugirAcesta se întreabă retoric dacă nu cumva directorul CNADNR conduce Ministerul Transporturilor, în condițiile în care foștii miniștri au promis construirea nodului rutier pentru Cugir.

 

De asemenea, deputatul de Alba a promis că va discuta personal cu Narcis Neaga despre acest subiect și va încerca să îl convingă cu privire la importanța racordării la A1 pentru investitorii din orașul Cugir (nr. Fabricile de armament, fabrica Daimler Mercedes, etc).

CITEȘTE ȘI: Mesajul CNADNR pentru Cugir: Nod rutier de conectare la autostradă, la Sfântul Aşteaptă

Simedru solicită public prefectului și mai ales subprefectului de Alba Corneliu Murg, să se implice în această chestiune atât de importantă pentru Cugir și județul Alba.

 

„Atunci când doi miniștrii, Dan Șova și Ioan Rus au fost audiați în Comisia de Transport ­și Infrastructură din Camera Deputaților, i-am întrebat și le-am solicitat ca orașul Cugir să fie conectat la A1. Ambii au susținut și au promis ferm această conectare.

În 2012, când eram prefect de Alba, Ministrul Ovidiu Silaghi mi-a promis același lucru.

Sper să nu fie un haos așa de mare la Ministerul Transporturilor, încât să constatăm că cel care conduce ministerul este directorul CNADNR și nu ministrul.

Voi ridica din nou această problemă în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților, voi merge personal la Narcis Neaga (n.r. directorul CNADNR) să încerc să îl conving despre necesitate acestui nod strategic pentru investitorii din Cugir și pentru județul Alba.

Cer public ca reprezentanții Guvernului în teritoriu, prefectul de Alba și mai ales subprefectul Corneliu Murg, care este din Cugir, să solicite Executivului racordarea orașului Cugir la autostradă. Noi ne facem datoria dar suntem în Opoziție”, a spus Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea