Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un cartier din Alba Iulia, pe locul doi, într-un top al celor mai sigure zone din România! 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cartierul Maieri din zona centru a municipiului Alba Iulia se află pe locul doi într-un top al celor mai sigure cartiere din România, primul loc fiind ocupat de Grigorescu din Cluj-Napoca, potrivit unui studiu efectuat de site-ul storia.ro.

Cartierul Maieri din Alba Iulia a obținut 84,38 de puncte, la egalitate de puncte cu Otopeni din Ilfov.

De asemenea, municipiul Alba Iulia se regăsește și în topul celor mai nesigure cartiere din România, pe locul 6 cu zona Ampoi 2, locul 8 cu Ampoi 1 și pe locul 10 cu zona Caroline Apulum.

In perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Storia a desfasurat un studiu complex privind siguranta oraselor si cartierelor din Romania, bazat pe evaluarile acordate de zonelor in care locuiesc.

Studiul face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare prezente in studiu se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

Studiul a fost realizat in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research, pe un esantion de 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei si barbati.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana si Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

Oradea a fost declarat orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta din tara

Orasele care au primit cele mai mari note la capitolul siguranta sunt cele cu un produs intern brut ridicat. De asemenea, primele locuri sunt ocupate de orase cu un numar mare de locuitori, de peste 300.000, si cu o rata a somajului scazuta (sub 4%). Pe de alta parte, cele mai nesigure orase, potrivit studiului Storia, sunt cele care au sub 100.000 de locuitori si o rata a somajului ridicata, de peste 8%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea